Manisa Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Manisa Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Manisa Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Manisa Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği dönem başı olağan toplantısı Manisa Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Necmettin Yalınalp'in başkanlığında yapıldı.

17.05.2012 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği dönem başı olağan toplantısı Manisa Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Necmettin Yalınalp'in başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Manisa Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeliklerinin seçimi yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, birliğin 2011 yılı faaliyet raporu okunarak ibra edildi. Seçime katılan tüm üyelerin oy birliği ile kabul edilen 2011 yılı faaliyet raporunun ibrasından sonra Manisa Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliğine aday olan AK Partili İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Onaylı ve Dursun Ali Yıldız, MHP'li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Baştuğ

birer konuşma yaptı.

Kürsüye ilk konuşmacı olarak gelen Baştuğ, birliğin geçen dönem yapılan seçimlerinde aday olduğunu ve bu süreçte günün 24 saatini muhtarlara ayırdığını ifade ederek " Bu yeni dönemde de yine oylarınıza talibim. Geçtiğimiz dönem nasıl sizlerle beraber hareket ettiysem bu dönem de yine günün 24 saatinde sizlerle beraber olacağım."dedi.

"KÖYLÜLERİMİZ ŞEHİRLİLER GİBİ YAŞAYACAK"

Baştuğ'un konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Genel Meclis Üyesi Dursun Ali Yıldız, Manisa merkeze bağlı 85 köyün en azından 80 köye ulaştığını köydeki vatandaşlar ile bir araya geldiğini sorunlarını bir bir dinlediğini ifade etti. Yıdız, "Köylerimizin içme suyu sıkıntısına birinci derecede önem verdik. Biz öncelikle şehirlerdeki imkanların köylere taşınmasını istiyoruz. Şehirde yaşayan insanların hangi ekonomik şartlarda yaşadıklarını hangi sosyal ve çevre şartlarında yaşadıklarını biliyoruz. Bu şartların da köylere taşınmasını ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da aynısını yaşamasını istiyoruz. Köylerdeki vatandaşlarımızın ekonomik seviyelerinin yükseltilmesi için gayret göstereceğiz. Artık insanlar doğdukları yerde yaşayabilmeli ve bütün ihtiyaçlarını buralardan karşılayabilmeli. İnsan doğduğu yerde hayatını sürdürmek ister ama şehir imkanları ile sürdürmek ister. Bunun içinde köylerimize destekler veriyoruz. Köylüler şehirliler gibi yaşayıncaya kadar biz sizlerle, sizde bizlerle beraber olacağız. "diye konuştu.

"DUALARINIZA VE DESTEĞİNİZE TALİBİZ"

Birlik encümen üyeliğine aday olan İbrahim Onaylı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Aldığımız her kararda adaletli bir şekilde hareket ediyoruz. Çünkü bizim partimizin, ismi Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Biz siyaseti seçimden seçime yaparız. 85 köyümüzü birbirinden ayrıt etmeden hizmet etmeye devam ettik bundan sonra da devam edeceğiz. Köylerimize para dağılımında bile o köyümüzün nüfusuna göre en adaletli bir şekilde dağıttık. Sizlere vefa borcumuz var bunu da sizlere hizmet ederek ödemek istiyoruz. Çünkü bizler sizlerin efendisi değil hizmetkarıyız. Biz sizlerin hem dualarınıza hem de desteklerinize talibiz."

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde İGM Üyesi İbrahim Onaylı 57 oy, İGM Üyesi Dursun Ali 53 oy alarak Birlik Encümen Üyeliğine seçilirken, geçen dönem encümen üyesi olan İGM Üyesi Mehmet Baştuğ 41 oy alarak seçimi kaybeden taraf oldu. Köy muhtarlarının da aday olduğu encümen seçimlerinde Halıtlı Köyü Muhtarı Mehmet Akbaş 37 oy, Düzlen Köyü Muhtarı Kemal Kahraman ve Ortaköy Muhtarı Mustafa Gürler 33 oy aldı. Eşit oy alan Kahraman ve Gürler için Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Yalınalp kura çekti ve kurada Gürler çıktı.

Böylece Birliğin encümen üyeleri şu isimlerden oluştu. İGM Üyesi İbrahim Onaylı ve Dursun Ali Yıldız, Halıtlı Köyü Muhtarı Mehmet Akbaş ve Ortaköy Muhtarı Mustafa Gürler.

(ÖND)

17.05.2012 16: 22: 16

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement