Manisa, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Manisa, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Manisa, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Manisa, Sarıkamış şehitleri için yürüdü MANİSA'da, Sarıkamış şehitleri, yaklaşık 2 bin kişinin ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katıldığı yürüyüş ve düzenlenen konferansla anıldı.

03.01.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa, Sarıkamış şehitleri için yürüdü

MANİSA'da, Sarıkamış şehitleri, yaklaşık 2 bin kişinin ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katıldığı yürüyüş ve düzenlenen konferansla anıldı.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Şehzadeler Belediye Başkanlığı işbirliğiyle "Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayak" adı altında Sarıkamış Şehitleri'ni anma yürüyüşü düzelendi. 19 Mayıs Stadyumu önünden başlayan yürüyüşe AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ile aralarında öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kalabalığın; ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşü, Tarihi Besten Çok Amaçlı Salon'da son buldu. Yürüyüş sırasında birçok vatandaş cep telefonlarıyla o anı görüntülerken, kimileri de alkışladı. Etkinlik, Tarihi Bedesten'deki Celal Bayar Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Kırkıl'ın "Sarıkamış Destanı" konulu konferansı ile devam etti.

Konferans öncesinde konuşan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Sarıkamış'ın Türk tarihinin unutulmayacak bir destanı olduğunu belirterek, bunu gelecek nesillere taşıyacak olanın ise vefakar Türk gençliği olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü - Son Dakika


Advertisement