Manisalı Dev Öğrencilerin 'Şiirimizdeki Ana' Kitabı Hazır - Son Dakika
Yerel

Manisalı Dev Öğrencilerin 'Şiirimizdeki Ana' Kitabı Hazır

Manisalı Dev Öğrencilerin \'Şiirimizdeki Ana\' Kitabı Hazır

"251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında "Kendi Kutup Yıldızını Bul" adlı kitaptan sonra Yavuz Bülent Bakiler'in "Şiirimizdeki Ana" adlı şiir kitabı hazırlandı.

17.01.2012 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında "Kendi Kutup Yıldızını Bul" adlı kitaptan sonra Yavuz Bülent Bakiler'in "Şiirimizdeki Ana" adlı şiir kitabı hazırlandı.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz öncülüğünde değerlilik ve yeterlilik duygularını geliştirmek, başarı ve mutluluğu artırmak amacıyla başlatılan '251 Bin Dev Öğrenci' projesi kapsamında, bu kez anne konusunu işleyen şiir kitabı bastırıldı. Kitap ile birlikte verilen sayfa ayracında yer alan 'Anne bir kadındır ve sevginin adıdır' ve 'Kadına şiddete hayır' sözleri ile 251 Bin Dev Öğrenci sevgiden yana, kadına şiddetin karşısında. Manisa Valiliği "251 Bin dev Öğrenci Projesi" için özel olarak üretilen ve 50 bin adet bastırılan kitap 3 TL'ye temin edilecek. Manisalı dev öğrencilerin hazırladığı kitabı basın mensuplarına tanıtan Vali Daşöz, "Maalesef kadına şiddet konusunda Manisa'da ve Türkiye'de bazı olaylar oluyor. Çocukların bu konuda bilinçlenmesini sağlamak için kitaba eklenen özel cümleler var. Bir de cetvel olarak kullanılabilen ayracımız var. Aynı şekilde bunların üzerinde de mesajlar yer alıyor. Hem projenin çocukların iç dünyasına kazandırmayı amaçladığı değerler, hem de kadına şiddet konusunda duyarlılığı arttırmak için bir özel tasarım. Önemli konularda çocukların reflekslerini, duyarlılıklarını arttırmak istiyoruz. Her kadın sonuçta bir annedir. Çocuklar, analar için yazılmış şiirlerden yola çıkıp bunun kadına şiddetle ilişkisini kurmak suretiyle bir davranış geliştiriyor. Böyle duyarlılık gösteren bir çocuğun kadına şiddet yapabileceğini düşünebiliyor musunuz? Yetiştirmedeki eksiklikler bu yollara neden oluyor" dedi.

Vali Daşöz, Manisalı dev öğrencilerin özür dileme, engelliler, şehit gazi aileleri, ağaçlandırma, hayvan hakları, organ ve kan bağışı gibi konularda bir çok proje geliştireceklerini bildirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalı Dev Öğrencilerin 'Şiirimizdeki Ana' Kitabı Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement