Mardin'e 75 Milyon Dolarlık Dev Yatırım - Son Dakika
Yerel

Mardin'e 75 Milyon Dolarlık Dev Yatırım

Mardin\'e 75 Milyon Dolarlık Dev Yatırım

Bünyesinde alışveriş merkezi, aquapark, çok amaçlı salon ve 5 yıldızlı bir otel bulunduran Mova Park AVM Mardin'de yarın açılacak.

14.06.2012 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyesinde alışveriş merkezi, aquapark, çok amaçlı salon ve 5 yıldızlı bir otel bulunduran Mova Park AVM Mardin'de yarın açılacak.

Mardinli iş adamlarının kurduğu, İstanbul Yeditepe Anonim Şirketi tarafından gerçekleştirilen, Mova Park; alışveriş merkezi, aquapark, çok amaçlı salon ve 5 yıldızlı otelle toplam 75 milyon dolar yatırımla Mardin'e kazandırılıyor. 108 dönüm arazi üzerinde kurulan bölgenin en büyük kompleksi ile ilgili Movapark AVM'de bir basın açıklaması yapan iş adamlarından Vedat Özçelik, Mardin'e yaptıkları Türkiye'nin 4. en büyük aquaparkı ile adeta Mardin'e deniz getirdiklerini söyledi. Aquapark'ın yaklaşık 20 dönüm üzerinde kurulduğunu belirten Özçelik, "Türkiye'nin 4. büyük ve en lüks aquaparkı ve park da yer alan 6 farklı eğlence havuzu, Movapark'ı sadece Mardin'in değil bölgenin eğlence merkezi yaptık. Mardin'e bırakın denizi okyanusu getirdik. Aquapark'ı bölgenin deniz özlemine, su oyunlarına açılan kapısı olacak. Sinemalarıyla günlere, gecelere dünyanın pencerelerini açacak. Aquapark'ı bölgenin deniz özlemine, su oyunlarına açılan kapısı olacak. Sinemalarıyla günlere, gecelere dünyanın pencerelerini açacak. Çocukların ve su eğlencelerinden hoşlananların rüyalarını süsleyecek su parkında dokuz farklı eğlence fırsatı sunuluyor. Relax ve dalga havuzlarının yanı sıra dünya su parklarında yer alan tüm popüler kaydırak konstrüksiyonları da yer alıyor. Turbo Lance, black hole, kamikaze gibi popüler kayak türlerinin sunduğu eğlence olanakları ile Mardin, denize kıyısı olmasa bile bu keyfi yaşamaya başlayacak" dedi. 54 dönüm kapalı, 26 dönüm kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinde, 90 mağaza bulunduğu bilgisini veren Özçelik, "Mardin'e ulusal ve uluslar arası birçok yeni marka kazandıran Movapark bin 200 kişinin yanında dolaylı olarak 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. 35'i yeni 60 farklı marka burada olacak. Mardin Havaalanı yanında yer alan Movapark bünyesinde, son sistem ses ve görüntü teknolojileriyle donatılmış 2 bin 250 kapalı, 3 bin 500 açık kişi kapasiteli düğün ve toplu organizasyonlar için kullanılabilecek çok amaçlı bir salonu bulunduruluyor. Farklı birimleriyle birbirlerine sinerji yaratacak Movapark bölgenin yeni cazibe merkezi olmaya aday. Movapark'da hizmete girecek, 6 salonlu Cinemall sinemaları da Mardin'in tek sinema kompleksi olarak hizmet verecek. Artık Mardin'in de sinema salonu oldu. Alışveriş merkezinde bulunan 3D ve 5D sinema salonları, go-cart pisti, bowling ve funtıme çocuk eğlence alanı da bulunuyor ve tüm bu özellikler, Movapark'ı sadece Mardin'in değil bölgenin eğlence merkezi olmaya aday yapıyor" diye konuştu.

Mardin'e yatırım yapmaktan tedirginlik yaşamadıklarını anlatan Özçelik, "Buraya yatırım yapmaktan bir saniye olsun tereddüt yaşamadık. Mardin'de müthiş potansiyel var bu potansiyeli matematik olarak gösteren inanılmaz göstergeler var. Bu yatırım bölgenin hassasiyetine rağmen güçlü bir yatırımdır. Bizler Mardinliyiz ve burası bizim memleketimiz biz buraya yatırım yapalım ki başkaları da gelip yatırım yapsın. Devletten herhangi bir teşvik almadık, yeni çıkan teşvik yasasından da daha önce yatırım yaptığımız için faydalanmadık. Üç Mardinlinin yanında bir de Amerikalı bir ortağımız var. Teşvik yasası ile birlikte Mardin büyük bir çekim gücü oldu. Mardin'e yatırım yapmak için birçok firma sıraya girdi" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'e 75 Milyon Dolarlık Dev Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement