Marka 2. Olağan Kalkınma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Marka 2. Olağan Kalkınma Toplantısı Yapıldı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2012 yılı 2.Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı.

24.06.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2012 yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kalkınma Kurulu Üyelerinin yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyesi ve SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova'dan gelen kalkınma kurulu üyeleri katıldı.

Kalkınma Kurulu toplantısından sonra "Yeni Anayasa temelinde Kalkınma Kavramı ve Bölgesel Kalkınma Anlayışı" beyin fırtınası yapıldı.

On kişilik gruplar halinde yapılan beyin fırtınasını Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Açıkkol başkanlığında 10 akademisyenle yürütüldü.

MARKA Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar, yeni anayasa çalışmalarında sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin, TBMM'deki ilgili komisyon ve taraflarca dikkate alındığını söyledi.

Uçar, kurul üyelerinden, çalışma toplantısında yeni anayasada kalkınma kavramını nasıl görmek istedikleri ve bölgesel kalkınmayı nasıl işlemek istediklerine dair görüşlerini aldıklarını ve bu görüşleri TBMM'de ilgili kurul ve komisyonlara ileteceklerini kaydetti.

Muhabir: Çağrı Turgut

Yayıncı: Atakan Çelik - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marka 2. Olağan Kalkınma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement