Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan Açıklaması

Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan Açıklaması

MCJ Shopping'in Samandıra'da düzenlenen tanıtım davetinde konuşan Demet Sabancı Çetindoğan, TÜİK'e göre Türkiye'nin dünya genelindeki krize rağmen 2011'de yüzde 8,5 büyüdüğünü belirterek, Çin'den sonra en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğunu...

05.12.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MediaSA Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, müşterilerin beklentilerine daha iyi cevap verebilmek amacıyla online shopping alanında Asya'da birinci, dünyada ikinci sırada olan CJ O Shopping firmasıyla birleştiklerini belirterek, " Ortağımız CJ O yatırım kararı verirken Türkiye'nin büyüme potansiyelini, demografik yapısını ve bölgedeki coğrafi konumunu göz önünde bulundurmuştur"

MCJ Shopping'in Samandıra'da düzenlenen tanıtım davetinde konuşan Demet Sabancı Çetindoğan, TÜİK'e göre Türkiye'nin dünya genelindeki krize rağmen 2011'de yüzde 8,5 büyüdüğünü belirterek, Çin'den sonra en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğunu söyledi.

Çetindoğan, Türkiye'nin genç nüfusunun teknoloji tabanlı piyasaların gelişmesinde önemli bir faktör oluşturduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"2011'de nüfusumuzun yüzde 25'i 14 yaş ve altındadır. Ortağımız CJ O yatırım kararı verirken Türkiye'nin büyüme potansiyelini, demografik yapısını ve bölgedeki coğrafi konumunu göz önünde bulundurmuştur. Dünyadaki trendlere baktığımız zaman insanların yer ve zamandan bağımsız olarak alışveriş yapmayı tercih ettiklerini görüyoruz. Tüketici trendini artık online dünya belirliyor. Sınırsız seçenek, anında memnuniyet ve sınırsız şeffaflık kusursuz iş birliği gibi uzayıp gidin bir liste. Biz de müşterilerimizin beklentilerine daha iyi cevap verebilmek amacıyla online shopping alanında Asya'da birinci, dünyada ikinci sırada olan CJ O Shopping firmasıyla birleştik. Bu yeni iş birliğine MediaSa olarak ortağımızın online uzmanlığından faydalanacağız."

Mobil alışverişin, alışverişin yeni hali olacağını anlatan Çetindoğan,

"Ürün portföyü olarak, moda sağlık, kişisel bakım, ev ürünleri, elektronik ürün markalarında çeşitli ürünleri müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz. Arzumuz, tedarikçilerimizi ailemizin bir parçası gibi yaklaşmak ve onlarla birlikte büyümektir. Alışverişin doğru adresi sloganıyla müşterilerimize en iyi ürünleri müşteri memnuniyeti ve güvenini ön planda tutarak ulaştırmak ve Türkiye'nin birinci tercih edilen online şirketi olmaktır " dedi.

Kore Büyükelçisi Sang Kyu Lee, son zamanlarda Türkiye ile Kore arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin hızla geliştiğini belirterek, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasının bunda önemli bir katkısı olduğunu söyledi.

Kore savaşında Türkiye'nin yardımlarından sonra iki ülke arasında derin dostluk ilişkilerini kurulduğuna dikkati çekerek, "İstiyorum ki MCJ kendi hedefi olan uygun fiyatlı ürünleri Türkiye'ye sunsun. Bu iş birliğinin kültür ve turizm alanında katkısı olsun isterim. İstihdam alanında da iki ülkeye katkı sağlamasın da tabi ki arzuluyoruz" dedi.

Dana sonra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çetindoğan ve Büyükelçi Lee, MediaSA TV 'nin açılışını yaptı.

Çetindoğan, Bakan Çağlayan'a Galatasaray Marşı söyleyen bir rozet hediye etti.

-Online shopping gücünü, MediaSa ile birleştirdi-

Demet Sabancı Çetindoğan yönetimindeki "MediaSA Medya Yayıncılık"

(MediaSa) ve 17 yıldır Online Shopping sektöründeki Koreli "CJ O Shopping" (CJ) firmalarının ortak girişimi olan MCJ müşterilerine, TV kanalı ve web sitesi aracılığıyla evden online alışveriş imkanı sunarak alışverişi geleneksel kalıpların dışına çıkartmayı hedefliyor. World Travel Channel ve ZTV markalarını bünyesinde bulunduran MediaSa, Türkiye'deki marka değerini Asya'nın 1., dünyanın 2. en büyük online shopping şirketi olan CJ O Shopping ile birleştirdi. İlk etapta Türkiye'de operasyonlarını yürütecek MCJ, TV kanalı ve web sitesi ile beraber, daha sonra mobil uygulamaları da ekleyerek, çevre ülkelere açılarak, hızlı bir büyümeyi amaçlıyor. Büyüme stratejisine paralel olarak 2013 yılında 150 kişiye iş imkanı yaratacak MCJ, 5 sene içerisinde çalışan sayısını 350'ye yükselterek, Türkiye'de istihdama katkı sunacak.

5 Aralık'ta Televizyon ve internet üzerinden, uygun alışverişi keyifli hale getirerek alışverişin doğru adresi olmayı amaçlayan MCJ, moda,güzellik, sağlık,kişisel bakım, elektronik, mutfak, çocuk ürünleri ve ev ürünleri kategorilerinde markaları web sitesi "www.mcj.com.tr" ve televizyondan, Digiturk 62. kanal, D-Smart 88. kanal, ve uydu üzerinden müşterilerine sunacak.

Müşteriler televizyonda beğendikleri ürünleri, müşteri hizmetleri departmanını (444 5625) arayarak, sipariş verebilecek. MCJ geniş ürün yelpazesinin yanı sıra, güvenli alışverişi kredi kartı, kapıda ve havale gibi, çeşitli ödeme alternatifleri ve 24 saat çağrı merkezi desteğiyle, müşterileriyle buluşturacak.

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement