Erzurum'da 'Medya Etiği ve Pozitif Habercilik' Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da 'Medya Etiği ve Pozitif Habercilik' Çalıştayı

Erzurum\'da \'Medya Etiği ve Pozitif Habercilik\' Çalıştayı

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından, Erzurum'da "Medya Etiği ve Pozitif Habercilik" konulu çalıştay düzenlendi.

01.03.2014 17:29  Güncelleme: 09:31

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde organize edilen çalıştaya, Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici, Habertürk gazetesi genel yayın yönetmen yardımcısı Doğan Satmış ile Erzurum, Erzincan ve Bayburt'tan basın mensupları katıldı.

Satmış, burada yaptığı konuşmada, yerel medyanın işinin eskiye göre çok daha zor olduğunu belirterek, özellikle metropol olmayan kentlerde haberi yapılan kişiyle ertesi gün karşılaşılabileceğini söyledi.

Olayları gerçeğe dayandırarak yazmak gerektiğinin altını çizen Satmış, "Gazetecinin hiçbir şeyi gizlememesi, her şeyi olduğu gibi yansıtması gerekiyor. Bir şeyi gizleyerek, iyilik yapmış olmazsınız" dedi.

Teknolojinin gelişmesiyle otokontrolün daha yaygın olduğuna dikkati çeken Satmış, "Artık otokontrol çok kolay. Yazdığınız bir haberi az sonra sosyal medyadan, gerçeğini duyurabiliyorlar" diye konuştu.

Bildirici de gazeteciliğin zor bir dönemden geçtiğini, ciddi bir sınav verdiğini belirterek, teknolojinin gelişmesiyle ciddi bir dönüşüm yaşadığını ifade etti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da 'Medya Etiği ve Pozitif Habercilik' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement