Megiad Başkanı Gürsoy: " - Son Dakika
Yerel

Megiad Başkanı Gürsoy: "

Mersin Genç İş adamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'in yeni proje ve yatırımlarla daha önemli bir konuma geldiğini bildirdi.

01.01.2012 12:08

Mersin Genç İş adamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'in yeni proje ve yatırımlarla daha önemli bir konuma geldiğini bildirdi.

MEGİAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, TRT Çukurova Radyosu'na konuk olan Gürsoy, Mersin'in sorunlarını anlatarak, gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

En önemli projelerden biri olan "Kültür Senfonisi" organizasyonunu hayata geçirdiklerini ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

"Mersin'in geçmiş yıllarda imaj konusunda eksik yanları bulunmaktaydı. Genelde medyaya olumsuz durumlar yansıyordu. Biz de Kültür Senfonisi'ni hayata geçirerek bu imajı yıktık. Sadece ticari hizmete değil, kültürel hizmete de destek verdik.

'MEGİAD Buluşturuyor' toplantılarına da, kentimize hiç gelmemiş iş adamlarını davet ettik. Bu sayede iş adamlarına Mersin'i tanıtma imkanı bulduk. İş olanakları, iş verimliliğini konusunda ciddi yol aldık. Bu toplantılar bu yıl da devam edecek. Türkiye'ye mal olmuş isimler gelecek, girişimcilik projeleri yapılacak, destek imkanı olmayan girişimcilere fırsat verilecek. Böylece mevcut yapımız daha da büyücek.

Yeni yılda sivil toplum örgütlerine katılımı artırmak için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. Ayrıca 'Düşündüklerimi yapmak istiyorum fakat yeterli imkanım yok' diyen bütün Mersinli genç girişimcilere destek vererek ilimizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacağız. Bu sayede yeni düşüncelerin yaratılması ve uygulanması hızlanacak, yüksek ihtimalle yeni endüstrilerin doğması sağlanacak."

Mersin'in yeni proje ve yatırımlarla daha önemli bir konuma geldiğine işaret eden Gürsoy, "İlimiz kavşağı geçti, otobona çıktı" ifadesini kulandı.

Gürsoy, ayrıca Mersin'de yapılacak 2013 Akdeniz Olimpiyatları'nın kente büyük katkılar sağlayacağını, ekonomiden turizme kadar her lokomotif sektörün yüzünü güldüreceğini vurguladı.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Megiad Başkanı Gürsoy: ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement