Mehmet Akif Ulucanlar'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Akif Ulucanlar'da Anıldı

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 81. yılında Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.

28.12.2017 12:59

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 81. yılında Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programla anıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81. yıl dönümü sebebiyle Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sinema Salonu'nda gerçekleşen panele 200 kişi katıldı. "Akif'i Anlamak Asım'ı Yaşamak" isimli panelde eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü de yer aldı. Aksaray, Ankara, Düzce, Konya gibi farklı şehirlerden gelen öğrenciler, panele başkanlık yaptı. Altındağ Belediyesine bağlı Karapürçek Piri Reis, Karapürçek Sezai Karakoç, Ulubey Ertuğrul Gazi, Çamlık Cahit Zarifoğlu, Güneşevler Osman Yüksek Serdengeçti, Aydınlıkevler Abdürrahim Karakoç ve Doğantepe Cemil Meriç Gençlik Merkezi'nden 50 öğrenci ise paneli dikkatli bir şekilde dinledi.

Katılımcılar, Mehmet Akif Ersoy'u bilinmeyen yönleriyle anlattı. Mehmet Akif Ersoy'un düşünce yapısının ortaya konduğu panelde Akif'in 'Asım' diye çizdiği gençlik idealinin diri tutulması gerektiği üzerinde duruldu. İstiklal şairinin akıllardan çıkmayan ve her zaman örnek gösterilecek davranışları panelin bir diğer konusu oldu. Akif'in unutulmayan sözlerinin de dile geldiği panel, eski Bakan Sami Güçlü'nün istiklal şairini anlatmasıyla son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet Akif Ulucanlar'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement