Mehmet Şandır: Bu Paket AKP'nin Sonu Olacak - Son Dakika
Güncel

Mehmet Şandır: Bu Paket AKP'nin Sonu Olacak

Mehmet Şandır: Bu Paket AKP\'nin Sonu Olacak

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'ni sert bir dille eleştirdi.

30.09.2013 13:38  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'ne muhalefet kanadından ilk yorumlar gelmeye başladı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " PKK'nın beklentileri doğrultusunda hazırlanan bir paketin şehitleri kullanarak sunulması büyük bir ayıptır. Bugün ilan edilen bu paket PKK'ya bir ateşkes çağrısıdır" dedi.

"BU PAKET PKK'NIN TEHDİTLERİ SONUCU HAZIRLANDI"

Başbakan Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamalarda anadilde eğitim ile ilgili bir düzenleme yapılmayacağının garantisini verdiğini belirten Şandır, "Bu paket PKK'nın tehditleri şantajları, yine kan akar tehditleri üzerine hazırlanan bir pakettir. Başbakan Erdoğan daha önce anadilde eğitim yok açıklamasını yapmıştı. Şimdi ne oldu da böyle bir paket hazırlandı. Herkes biliyor ki bu paket PKK'nın tehditleri sonrası hazırlandı. Türkiye'ye sınıf atlatacağız yalanıyla sunuluyor. PKK'lı teröristlerin parmaklarını tetikten çekmeleri karşılığında verilen bir ödüldür. PKK'nın amacı belli. Bu coğrafyada Kürt devleti kurmak. Anadilde eğitim Türk toplumunun geleceği açısından büyük bir tehdittir. Sayın başbakanın bu paketleri şehitler üzerinden sunmasını sert bir dille kınıyorum. PKK'nın beklentileri doğrultusunda hazırlanan bir paketin şehitleri kullanarak sunulması büyük bir ayıptır" dedi.

OSMANLI ÖRNEĞİ

Demokratikleşme paketinin açıklanmasının ardından sıcağı sıcağına değerlendirmede bulunan MHP'li Şandır, 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'nı örnek verdi. 95 yıl önce imzalanan o anlaşmanın Osmanlı'nın sonunu getirdiğini savunan Şandır, şöyle devam etti: "Bugün ilan edilen bu paket PKK'ya bir ateşkes çağrısıdır. Mondros Ateşkes Anlaşması nasıl Osmanlı'nın sonunu getirdiyse, bu pakette AKP'nin sonunu getirecektir. Umarım Türk milleti bundan zarar görmez."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mehmet Şandır: Bu Paket AKP'nin Sonu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement