Mekke'nin Fethi Aydın'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Mekke'nin Fethi Aydın'da Kutlandı

Mekke\'nin Fethi Aydın\'da Kutlandı

Mekke’nin fethinin 1383. yıldönümü Aydın’da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

02.01.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mekke'nin fethinin 1383. yıldönümü Aydın'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi tarafından asrın Yesevi'si, büyük mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi Hoca'nın ölümünün 25'inci yılı münasebeti ve Mekke'nin fethinin 1383'üncü yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan ve üyelerinin katılımı ile gerçekleşen "Büyük Mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi Hoca'yı Anma ve Mekke'nin Fethinin Yıldönümünü" şube binasında yapılan sohbetle hatırlattı.

Gerçekleşen Konferans'ta Aydın Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube eski Müdürü emekli İlahiyatçı Mehmet Çok, Mekke'nin Fethini ve Asrın Yesevisi Seyyid Ahmet Arvasi Hocanın Müteffirliğini anlattı. Mekke'nin fethinin İslam tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Çok, "Şehirlerin şehri, şehirlerin anası Mekke'dir. Yeryüzünde yapılan ilk ibadethane, ilk mabet Mekke'dir. Peygamberlerin atası İbrahim Aleyhisselamın, içinde mübarek zemzemin fışkırdığı, Mekke'nin, Kabe'nin putlardan temizlendiği bir şehirdir. Resulullah'ın doğduğu, büyüdüğü şehirdir. Bu nedenle Mekke'nin fethinin İslam tarihinde çok önemli bir yeri vardır. Biz fetih ümmetiyiz, müşrikler ise savaş topluluğudur. Biz toprağın üstünü ıslah edip insanlarla İslam arasındaki engelleri kaldırmak için tebliğ yaparız. Müşrik zihniyet ise yerin altındaki ve üstündeki zenginlikleri elde etmek için acımasızca yerin üstündekini öldürmekten kaçınmayan bir topluluktur. O nedenle biz gönülleri kazanma gayretindeyiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mekke'nin Fethi Aydın'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement