Meksika Devlet Başkanı, ABD'nin Meksikalı muhalif grupları finanse etmesini eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Meksika Devlet Başkanı, ABD'nin Meksikalı muhalif grupları finanse etmesini eleştirdi

Meksika Devlet Başkanı, ABD\'nin Meksikalı muhalif grupları finanse etmesini eleştirdi

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD'nin Meksikalı muhalif grupları finanse etmesinin müdahalecilik anlamına geldiğine dikkat çekerek ABD Başkanı Joe Biden'a mektup yazdı. Obrador, ABD'nin Meksika iç işlerine karıştığını belirtti.

04.05.2023 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEKSİKO, 4 Mayıs (Xinhua) -- Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ABD'li mevkidaşı Joe Biden'a mektup yollayarak, ABD'nin Meksikalı muhalif grupları finanse etmesinin "müdahalecilik" anlamına geldiğine dikkat çekti.

Çarşamba günü gerçekleşen günlük basın brifingi esnasında Biden'a yolladığı mektubu okuyan Meksika Devlet Başkanı, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'ndan (USAID) sağlanan finansmanın "uluslararası hukuk ile özgür ve egemen ülkeler arasında hakim olması gereken saygıya aykırı ve açıkça müdahaleci bir eylem" olduğunu belirtti.

Lopez Obrador, okuduğu mektupta, "Bu konudan habersiz olduğunuza eminim ve bu nedenle değerli desteğinizi saygıyla rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Meksika Devlet Başkanı, ek olarak ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bir metinde USAID'nin Meksikalı muhalif gruplara tahsis edilen bütçeyi artırmayı planladığının belirtildiğini de hatırlattı.

Söz konusu 2 Mayıs tarihli mektup, Lopez Obrador'un Meksiko'daki Ulusal Saray'da Biden'ın göçmenlik elçisi Elizabeth Sherwood-Randall'ı kabul etmesinden bir gün sonra kamuoyuna açık hale geldi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Meksika Devlet Başkanı, ABD'nin Meksikalı muhalif grupları finanse etmesini eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement