Meme Kanserinde 30 Yaş Riski - Son Dakika
Yerel

Meme Kanserinde 30 Yaş Riski

Meme Kanserinde 30 Yaş Riski

Çağın hastalıklarından meme kanserine karşı Niğde Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Op.Dr.Mehmet Kılıçkaya önemli bilgiler verdi.

07.06.2013 15:11

Çağın hastalıklarından meme kanserine karşı Niğde Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Op. Dr. Mehmet Kılıçkaya önemli bilgiler verdi.

Çağımızın hastalıklarında olan ve kadınların korkulu rüyası meme kanserinde tüm kanser hastalıklarında olduğu gibi erken teşhis büyük önem taşıyor. Meme kanserine karşı yapılması gerekenler ve bu hastalıktan öncesi ve sonrası için neler yapılmalıdır, Niğde Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Op. Dr. Mehmet Kılıçkaya anlattı.

Özellikle 30 yaş sonrası risk gurubuna giren kadınların düzenli olarak yıllık kontrollerine gelmelerinin altını çizen Dr. Kılıçkaya, Meme Kanserinin genel itibariyle klinik bir bulgusunun olmadığını söyledi. Özellikle Meme Kanseri bulgusunda gelen hastaların memede sertlik, kaşıtı, akıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle geldiğini ifade eden Dr. Kılıçkaya, gelen hastalardan örnek alarak meme kanseri mi değil mi teşhis ettiklerini belirtti.

Kadınların periyodik olarak kontrole gelmelerinin önemini vurgulayan Op. Dr. Mehmet Kılıçkaya, "Meme kanseri dünya literatüründe en çok görülen kanserdir. Dünya'da kanserden ölen bayanlarda 1. sıradadır. Erken teşhiste bu yüzden çok önemlidir. Eğer erken teşhis yapar yakalarsak 5 yıl yaşam oranı %90 civarındadır. Eğer ileri düzeyde gelirse bir hasta 5 yıllık yaşam oranı %40 civarındadır. Bu nedenle her bayan 30 yaş sonrası yıllık periyodik olarak kontrollerini yaptırmalıdır" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meme Kanserinde 30 Yaş Riski - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement