Merhum Başbakan Erbakan, Elazığ'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Merhum Başbakan Erbakan, Elazığ'da Anıldı

Merhum Başbakan Erbakan, Elazığ\'da Anıldı

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, babasının hayatının aldanmayan ve aldatmayan bir lider olduğunu ispat edecek örneklerle dolu olduğunu söyledi.

12.03.2017 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, babasının hayatının aldanmayan ve aldatmayan bir lider olduğunu ispat edecek örneklerle dolu olduğunu söyledi.

Erbakan Vakfı Elazığ İl Temsilciliği tarafından 'Aldanmayan, Aldatmayan Erbakan' sloganıyla vefatının 6. yılında Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Programı" düzenlendi. Elazığ Kültür Park Mamürat'ül Aziz konferans salonunda gerçekleşen programa, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Ulusal Birlik Partisi Millet Partisi Milletvekili Zorlu Töre, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Halen Erbakan hocanın manevi mirasından istifade edildiğini belirten oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, "Onun ismi ile kapılar açılıyor, mesafe alınıyor, konuşma yaptığımız salonlar doluyor ve bu çalışmalar halen yapılıyor. Elbette o manevi mirastan istifade etmek hakkımızdır ama Allah kendisine layık olmayı ve onun yürüdüğü gibi peygamberlerin yolundan yürümeyi nasip eylesin. Bu seneki anma programlarının konsepti olarak 'Aldanmayan, Aldatmayan Erbakan' sloganını seçtik. Laf olsun diye söylenmiş bir konsept değil. Hocamızın tüm hayatı ve 45 senelik siyasi hayatı aldanmayan ve aldatmayan bir lider olduğu ispat edecek örneklerle doludur" dedi.

Türkiye ile birlikte KKTC'yi yaşatmaya gayret ettiklerini vurgulayan KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "1974 öncesinde yaşadım ve sonrasında da yaşıyorum. 1974 öncesindeki hayatımız Kızılay'ın yardımlarıyla yaşan bir toplumduk. Dünya bizi halk olarak bile görmüyordu. Biz Türkiye'den gelen 10 milyon sterlini paylaşarak yıllar geçirdik. Yollarda barikatlara yolumuz kesildi. Türk tarafı gelişmesin diye petrol, demir, çimento hiçbir şey, askeri unsurlardır diyerek yasaktı" diye konuştu.

1974 Barış Harekatı'nın üzerinden 43 yıl geçtiğini hatırlatan KKTC Ulusal Birlik Partisi Millet Partisi Milletvekili Zorlu Töre de, "43 sene bir insan ömrünün yarısından fazlasıdır. Ama insanlar gelip geçicidir. Kalıcı olan millettir. Milletin özgürlüğüdür, hürriyetidir, egemenliğidir ve bağımsızlığıdır. Barış harekatından sonra 15 Kasım 1983'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ilan ederek en şerefli noktaya geldik" şeklinde konuştu.

Erbakan'ı anlamanın anmaktan bin kat daha önemli olduğu dile getiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise anlamadan anmanın hiçbir anlam ifade etmediğini söyledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Merhum Başbakan Erbakan, Elazığ'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement