Merhum Milletvekili Aslanoğlu İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Merhum Milletvekili Aslanoğlu İçin Mevlit Okutuldu

Malatya'daki mevlit programına Aslanoğlu'nun eşi, kızı ve oğlu da katıldı.

24.05.2014 20:40

Geçirdiği kalp krizi sonucu 8 gün önce hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu için memleketi Malatya'da mevlit okutuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki kitap fuarı çadırında Aslanoğlu'nun ailesince okutulan mevlide katılanları, merhum Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba karşıladı.

Mevlit programında konuşan Vali Vasip Şahin, "Malatya ve Türkiye, gerçekten önemli bir vatan evladını yitirdi, bir hizmet insanını kaybetti. Bundan dolayı hem Malatya hem de Türkiye derin üzüntü içerisindedir. Bu üzüntü de Meclis başta olmak üzere her platformda ifade edildi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba da Aslanoğlu'nun hiçbir zaman ayrım yapmadığını belirterek, "Herkesi birleştiren, herkesi bir arada tutan ve hiç kimseyi ayrı tutmayan biriydi. Mevlüt bey, tek bir ayrım yapardı; Malatyalı mı, değil mi. Ben şöyle söylemek istiyorum; Türkiye, Malatya, en iyi Malatyalısını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Onu çok özleyeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi de Aslanoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Erdem Aslanoğlu ise mevlide katılanlara seslenerek, "Biz babamızı kaybettik, siz sevdiğinizi kaybettiniz. Herkes bize başsağlığı diliyor ama ben size de başsağlığı dilemek istiyorum. Özellikle de Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum, 'adını yaşatacağız' dedi. Malatya'da inşallah güzel bir eserde adı yaşar, bizler de çok mutlu oluruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Kur'an-ı Kerim okundu. Mevlide katılanlara yemek ikram edildi.

Mevlite, Aslanoğlu'nun eşi Mürvet ve kızı İrem Aslanoğlu ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merhum Milletvekili Aslanoğlu İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement