Mersin'de Madde Bağımlılığıyla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Madde Bağımlılığıyla Mücadele Çalışmaları

Mersin'de madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında hayata geçirilen "Hayata Gülümse" projesi kapsamında rehabilitasyon merkezi açıldı.

08.05.2018 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında hayata geçirilen "Hayata Gülümse" projesi kapsamında rehabilitasyon merkezi açıldı.

Mersin Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, madde bağımlılarının tedavi sonrası yeniden topluma kazandırılması amacıyla yürütülen proje bünyesinde, merkez Toroslar ilçesindeki eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binası içerisinde yapılan rehabilitasyon merkezi açıldı.

Vali Ali İhsan Su, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2011 yılından itibaren kentte uygulanan SODES kapsamında önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Dezavantajlı vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen "Hayata Gülümse" projesi bünyesinde açılan rehabilitasyon merkezinin çalışmaları hakkında bilgi veren Su, şöyle konuştu:

"İlimizde madde bağımlısı olan kişilerle, dezavantajlı çocuklar, gençler, yetişkinler ve kadınlara yönelik bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projeyle yaklaşık 40 bin vatandaşımıza ulaşmış olacağız. Bu projeden yararlanan kardeşlerimize çeşitli alanlarda beceri ve mesleki eğitimler verilecek. AMATEM'de madde bağımlığı nedeniyle tedavi alan gençlerimize de bu proje kapsamında yardımcı olacağız."

Su, kentte 52 SODES projesinin yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı da projeyle kentteki vatandaşlara madde bağımlılığının günlük yaşama etkilerini anlatmaya hedeflediklerini anlatarak, dezavantajlı kişilerin topluma entegrasyonunu kolaylıkla sağlayacaklarını ifade etti.

Proje Koordinatörü Aktan Turan Günaydın ise projenin faaliyetlerine değinerek, ilk yıl 150 kursiyere çeşitli alanlarda eğitim verileceğini kaydetti.

Programa, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Madde Bağımlılığıyla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement