Mersin'deki Narenciye Festivalinde Renkli Görüntüler Oluştu - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki Narenciye Festivalinde Renkli Görüntüler Oluştu

Mersin\'deki Narenciye Festivalinde Renkli Görüntüler Oluştu

Mersin'de bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Narenciye Festivali'nde 26 yabancı dans, müzik ve gösteri grubunun gerçekleştirdiği gösteriler, büyük ilgi gördü.

15.11.2014 21:34

Mersin'de bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Narenciye Festivali'nde 26 yabancı dans, müzik ve gösteri grubunun gerçekleştirdiği gösteriler, büyük ilgi gördü.

Festivalin açılış töreni, merkez Mezitli İlçesi sahil kesimindeki Adnan Menderes Bulvarı Site Sütunları Alanı'nda düzenlendi. Açılışa, Vali Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komitanı Tuğamiral Nejdet Atilla Demirhan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, CHP Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, AK Parti Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, MHP Milletvekili Ali Öz ile çok sayıda kişi katıldı.

'ÜRETİCİ KARŞILIĞINI ALSIN'

Törende konuşan Festival İcra Kurulu Başkan Özdemir, 5 yıldır süren festivalin her geçen gün büyüyerek marka haline geldiğini belirtti. Festival dolayısıyla her yıl 70'e yakın yabancı sanatçının kente geldiğini anlatan Özdemir, "5 belediyemiz ile birlikte her türlü siyasi farklılığı bir kenara bırakarak birlik-beraberlik içinde güzel işler yapabileceğimiz gösteriyoruz. Mersin'in ekonomik ve kültürel değerlerini sergiliyoruz. Meyve ile süsleme yapma konusunda ülkemizdeki tek festivaliz. Festivali yapmaktaki en büyük amacımız; kamuoyunun dikkatini narenciyeye çekmek, Mersin için narenciyenin önemini anlatmaktır. En büyük temennimiz, üreticinin emeğinin karşılığını almasıdır" dedi.

'DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞINIYOR'

Festivalin bu yıl 5'inci kez yapılmasının gururunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Kocamaz da, "Hizmete geldiğimizden bu yana en büyük hedefimiz Mersin'i bir marka şehir haline getirmek. Gayemiz, Mersin'i sadece ulusal değil uluslararası arenada da en iyi şekilde temsil etmek ve konumlandırma amacındayız" diye konuştu. Vali Özdemir Çakacak ise festivalin coşku dolu bir ortamda gerçekleşmesinin büyük memnuniyet ve mutluluk verici olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından, törene katılanlar ilk olarak Narenciye Çeşmesi'nde taze sıkılmış meyve suyu içti. Festival kortejinin protokolü selamlaması ile devam eden organizasyonda renkli görüntüler yaşandı. Kortej geçidi sırasında Hırvatistan'dan gelen grup, bir dönem Ayten Alpman'ın söylediği 'Bir başkadır benim memleketim' adlı şarkıyı söylendirdi. Motorcuların, klasik araç sürücülerinin, folklorcuların ve yurtdışından gelen grupların gösterileri ile renklenen festivalde, narenciye ürünleriyle yapılan eşyalar, kostümlü dansçılar ve süslenen araçlar dikkat çekti. Festival yarın akşam saatlerinde sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'deki Narenciye Festivalinde Renkli Görüntüler Oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement