Mersin İstihdam Fuarında İşsiz Eylemi - Son Dakika
Yerel

Mersin İstihdam Fuarında İşsiz Eylemi

Mersin İstihdam Fuarında İşsiz Eylemi

4'üncü İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı kapılarını ziyaretçilere açarken, Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron firmalarda çalışırken işsiz kalanlar eylem yaptı.

14.10.2014 16:36  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de İŞKUR ev sahipliğinde düzenlenen 4'üncü İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı kapılarını ziyaretçilere açarken, Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron firmalarda çalışırken işsiz kalanlar eylem yaptı.

4'üncü İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı. Fuarın açılışına Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yatırımcılar, girişimciler ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, 2 gün sürecek olan fuarın iş verenler ile iş arayanları buluşturan tek fuar olduğunu kaydederek, fuarda 13 kurumun işbirliği yaptığını, 70 kurumun stant açtığını dile getirdi. Kutlu, Mersin'de istihdamın arttırılması ve işsizliğin azaltılmasına katkı koyacağına inandığı fuara destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

AB'DEN İYİ DURUMDAYIZ

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya'da İŞ-KUR'un istihdam alanında aktif rol üstlenen, Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı koyan en ciddi kurumlardan birisi olduğunun altını çizdi. İşsizlik oranlarında Türkiye'nin yüzde 9.1'lik oranla AB üyesi birçok ülkeden daha iyi konumda olduğunu belirterek, 2002'de İŞKUR işveren ve çalışanın birlikte organizesiyle İŞKUR'un iş piyasasına kazandırdığı işçi sayısı 65 bin olduğu noktada 2013 yılında 671 bin ve 2014'ün 9 ayı sonunda 650 bin insanın işgücü piyasasına ve iş talebini karşılar duruma getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünden sonra burada bulunan tüm STK'ların işverenlerin üniversitelerin, odaları, valiliğin işbirliği içinde iş piyasasının aradığı vasıflı elemanı yetiştirme noktasında gayretlerimiz sürecek dedi.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz 6 aylık dönem içerisinde belediyeye 45 bin iş başvurusunda bulunulduğunu, bu durumun Mersin'deki işsizlik sorununu açıkça ortaya koyduğunu aktardı.

İŞSİZLERDEN EYLEM

Vali Çakacak'ın konuşmasının sürdüğü sırada, Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron firmada çalışırken işsiz kalan yaklaşık yüz kişi ellerinde, 'Büyükşehir Belediyesi'nde taşeronda çalışan, işten atılan işçiler geri alınsın' pankartı açarak fuar alanına geldi. 'Atılan işsizler geri alınsın', 'İşçiyiz, haklıyız kazanacağız' sloganı atan işçileri girişte polisler durdurdu. Bir süre bekleyerek slogan atan işçiler, daha sonra polisin yaptığı görüşmenin ardından alandan ayrıldı.

Bu arada tören sonunda ise İstihdamın Enleri'ne de ödül verildi. Törende, en fazla İŞKUR eğitimlerinden yararlanarak istihdam sağlayan Arbel A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arslan, istihdam ve kurumsal hizmetlerde sürdürülebilirlik alanında Sertel Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Dövenci ile 2013-14 istihdama yönelik yatırım ve işbirliği alanında da Aves Yönetim Kurulu Başkanı Senan İdin'e plaket verilmesinin ardından sembolik açılış kurdelesi kesildi.

Daha sonra İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, fuara katılan gençlere bir konferans verdi. Konferansın ardından gençler fuarda açılan standa görüşmeler yaparak iş başvurularında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Mersin İstihdam Fuarında İşsiz Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement