MHP'de Kurultay Heyecanı - Son Dakika
Güncel

MHP'de Kurultay Heyecanı

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı Ankara'da gerçekleşiyor.

04.11.2012 09:13  Güncelleme: 16:54

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. Kurucu lider Alparslan Türkeş'in vefatından bu zamana ilk kez geniş katılımlı ve ciddi rekabetle geçecek bir kurultay gerçekleşiyor.

OY AŞAMASINA GEÇİLDİ

MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda genel başkanlık için oy kullanma işlemi başladı.

Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yanı sıra, Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve eski MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu genel başkanlık için yarışıyor.

-Kurultay, 11 aday ile başladı. Ancak bu adayların büyük bölümünün yeterli delege desteği alamayacakları için adaylıktan çekildi. Genel Başkanlık seçimlerinde şuan 3 aday var: Bahçeli, Aydın ve Dervişoğlu

-Saat 10.00'da başlayan ve Devlet Bahçeli'nin 6. kez Genel Başkanlığa aday olacağı Kurultay'da, bin 241 delegenin oy kullanması bekleniyor. Kurultay'da divan başkanlığına Tuğrul Türkeş seçildi.

-Kurultay'da partinin yönetim kadrosu da yeniden şekillenecek. Kongrede, genel başkanın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek.

BAHÇELİ COŞKU İLE KARŞILANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10. Olağan Büyük Kurultay'ın yapıldığı Arena Stadı'na geldi. Bahçeli, salonu dolaşarak partilileri selamladı.

AYDIN'IN GELİŞİNDE ARBEDE YAŞANDI

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda Genel Başkan adayı ve MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın'ın salona girişinde arbede yaşandı.

Yanındaki taraftarlarıyla salona girmek isteyen Aydın'a, kapıdaki görevliler izin vermedi. Bunun üzerine arbede yaşandı. Daha sonra polis koridoru oluşturularak Aydın'ın yanındakilerle salona girmesine izin verildi.

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASI UZAYINCA...

Devlet Bahçeli'nin salonda yaptığı konuşma yaklaşık 2 saat sürdü. Bahçeli'nin konuşması sırasında Kurultay'da görevli olan bazı genç yaştaki partililer yorgun düşerek uyudu.

TANSİYON YÜKSELDİ

MHP'nin kurultayında Devlet Bahçeli'nin 2 saatlik konuşmasının ardından salonda tansiyon oldukça yükseldi.

Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ı destekleyenler ile Devlet Bahçeli'yi destekleyenler arasında karşılıklı olarak slogan savaşı uzun süre devam etti.

Siyasi konuşmalar öncesi Aydın'ı destekleyenler ' Başbakan Koray', 'Bozkurt Koray', 'Devletin başına Aydın gelecek' şeklindeki sloganlar atınca Bahçeli'ye destek verenler zaman zaman slogan atarak bazen de yuhalayarak karşılık verdi.

TÜRKEŞ'TEN RİCA

Divan Başkanı Tuğrul Türkeş partililerin coşkularından dolayı teşekkür ederken genel başkan adaylarının konuşması sırasında sözlerinin kesilmemesi için salondakilere ricada bulundu.

"TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ MHP'YE İHTİYACI VAR"

MHP Gnel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye'nin güçlü bir MHP'ye ihtiyacı olduğunu savundu.

Konuşmasında AK Parti'yi eleştiren Aydın, hükümetin "yandaş basın" yarattığını, özellikle bürokrasideki milliyetçi, ülkücü kadrolara savaş açtığını, devleti "çete" gibi yönettiğini, sahte raporlar hazırlattığını iddia etti.

Yeni anayasanın, anlattığı tablonun tamamlayıcısı olduğunu, böylece Türk kavramının alt kültür haline getirileceğini ve Türk milletinin varlığının ortadan kaldırılacağını ileri süren Aydın, bunlar gerçekleşmeden harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Böyle bir duruma kayıtsız kalamayacaklarını bildiren Aydın, "Türkiye'nin güçlü bir MHP'ye ihtiyacı var" dedi.

3 MİLYON HEDEFİ

Birey temelli bir hareketin başlayabilmesi için partiye üyelik sistemini değiştireceklerini bildiren Aydın, en az 3 milyon kişiyle ön seçim yapacaklarını ve kimsenin Ankara'da parti genel merkezinde, katlarda dolanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Partideki mevcut yapının "bir kişiyi korumak isteyenlerin sistemi" olduğunu iddia eden Aydın, bu yapının küskünler yarattığını savundu.

Aydın, her seçimde oylarını artıran iktidarın maskesini indirmek için seferberlik ruhuna ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Başkalarının balkon konuşmalarını dinlemek değil iktidar olmak zamanı" dedi.

ENGİN ALAN MEKTUP GÖNDERDİ

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuşmasının ardından Divan Başkanı Tuğrul Türkeş, cezaevinde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın eşi Emine Alan'ın salonda bulunduğunu belirtti ve Engin Alan'ın kurultaya gönderdiği mektubu okuttu.

Alan, mektubunda Kurultay'da olamadığı için çok üzgün olduğunu ama yüreğinin orada olduğunu bildirdi. Mektubunda, "Fiziki beraberlik geçici, inanç ve ülkü birliktelikleri kalıcıdır" ifadelerine yeren veren Alan, "devlet ve milletin cumhuriyetin en zor döneminin yaşandığını, Türk adının silindiğini, terörün arttığını, Atatürk'ün üzerine bebek katilinin resminin asıldığını, milletvekillerinin teröristlerle kucaklaştığını, İmralı canisiyle ülkenin geleceği üzerine pazarlıklar yapıldığını, ülkenin parsellendiğini, federasyon temellerinin atıldığını" kaydetti. 

GENEL BAŞKANLIK İÇİN 3 ADAY

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda Genel Başkanlık için 3 aday yarışacak.

Divan Başkanı Tuğrul Türkeş, Devlet Bahçeli'nin 401, Trabzon milletvekili Koray Aydın'ın 72 ve eski MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu'nun da 43 delegenin adaylık için imza topladığını bildirdi.

Bahçeli'nin, daha önce konuşma yaptığı için tekrar konuşmayacağını açıklamasının ardından Koray Aydın kürsüye davet edildi.

EN GÜÇLÜ RAKİP KORAY AYDIN

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin en güçlü rakibi ise Koray Aydın. Eski Bakan Koray Aydın, ikinci kez Bahçeli'ye karşı yarışacak.

Alparslan Türkeş'in vefatının ardından ilk kez 1997 yılında genel başkanlığa seçilen Bahçeli, 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarındaki kongrelerde de genel başkanlık koltuğunu korumuştu.

KURULAYDAN NOTLAR

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı'nın yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu tamamen doldu. Dışarıda kalan partililer için salonun bahçesinde çadır kuruldu.

1216 delegenin oy kullanacağı kurulyat için yaklaşık Parti merkezine yaklaşık 950 gazetecinin akredite olduğu belirtildi.

Divan Başkanı seçilen Tuğrul Türkeş konuşmasının başında 'babamın partisinin kurultayı'na hoş geldiniz' sözleri salondaki partililer tarafından büyük alkış aldı.

Genel Başkan adayı Koray Aydın'ı destekleyen partililer Bahçeli ile özdeşleşen 'devlet'in başına devlet gelecek' sloganını 'devletin başına koray gelecek' diye değiştirerek kullandı.

Bahçeli salona posterlerinin asılmamasını istemişti. Kurultay salonunda sadece Atatürk ve Alparslan Türkeş'in posterleri yer aldı.

 

MHP\'de Kurultay Heyecanı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP'de Kurultay Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement