MHP Heyeti, Davul-Zurna ve Kurban Kesilerek Karşılandı - Son Dakika
Yerel

MHP Heyeti, Davul-Zurna ve Kurban Kesilerek Karşılandı

MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, 12 Haziran seçimlerine sıkı bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, köylünün umudunun MHP iktidarında olduğunu söyledi.

24.05.2011 11:07

MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, 12 Haziran seçimlerine sıkı bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, köylünün umudunun MHP iktidarında olduğunu söyledi.

Kadir Ural, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Milletvekili adayları Mustafa Çömez ve Hüseyin Aksan, İl Genel Meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile parti yöneticilerinin yaptıkları Kaburgediği, Sandal, Çiflik, Alibeyli, Kızılçukur, Ereze ve Hacı Hamzalı köyleri gezilerinde köylülerden gördükleri ilgiden son derece mutlu olduklarını belirtti.

Bazı köylerde çiçeklerle, bazı köylerde davul zurna ile bazı köylerde de kurban kesilerek karşılanan MHP heyeti, gösterilen ilgi karşısında hizmet sözü verdi.

Ural, yaptığı konuşmalarda, " Türkiye'de 12 Haziran Pazar günü yine bir genel seçim var. Ben biraz daha geriye gitmek istiyorum. 3 Kasım 2002 AKP diye bir partiyi vatandaşlarımız iktidar yaptı. 3 Kasım 2002'den bu yana hayatınızda olumlu manada ne değişti? Mesela cebinizdeki 10 lira, 11 lira oldu mu? Evinizin üzerine bir ev daha yaptınız mı? Mesela emekliler hayat durumunuz nasıl, yaşantınızdan memnun musunuz? Mutfağın durumu ne?" dedi.

Ural, MHP iktidarında yapılacakları da anlatarak, şunları kaydetti:

"Emeklilere her yıl bir defa Eylül ayı içinde kışa hazırlık yardımı olmak üzere bir maaş tutarında ödeme yapılacaktır. Emekli aylıklarındaki artışların, genel enflasyon endeksi yerine, bu kesimin tüketim kalıplarını ve hayat standardını dikkate alan özel endekse göre yapılması sağlanacaktır. Ekonomik büyümenin sağladığı refah artışı da emekli aylıklarına yansıtılacaktır. Farklı emekli aylıkları uygulamasına yol açan düzenlemelerin ortaya çıkardığı mağduriyeti gidermek amacıyla intibak düzenlemesi yapılacaktır. Çiftçilerimize ve hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimize Tarımsal destekler kademeli olarak gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 1, 5 düzeyine çıkartılacaktır. Halen yüzde 0, 5 olan toplam destek miktarı ilk etapta iki kat arttırılarak yüzde 1'e çıkarılacak ve yaklaşık 12, 5 milyar lira tarımsal destek yapılacaktır. Besi hayvancılığının desteklenmesi amacıyla bütçeden yapılan destek ödemeleri yüzde 50 oranında arttırılacaktır. Hayvancılık desteği, bugünkü bin 250 lira düzeyinden 2 bin liraya yükseltilecektir. Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacaktır. "

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Heyeti, Davul-Zurna ve Kurban Kesilerek Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement