MHP İlçe Başkanı Erol Sakarya: "Başbağlar Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz" - Son Dakika
Yerel

MHP İlçe Başkanı Erol Sakarya: "Başbağlar Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz"

MHP İlçe Başkanı Erol Sakarya: "Başbağlar Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya, "Başbağlar katliamı hala Türkiye'nin en büyük faili meçhulü olarak ortada duruyor."

05.07.2012 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya, "Başbağlar katliamı hala Türkiye'nin en büyük faili meçhulü olarak ortada duruyor. Ancak bu büyük olayın üstü gizli bir el tarafından adeta örtülürken Sivas olayları her yıl inançlı kesimlere yönelik her türlü iftira ve hakaret vesilesi olarak kullanılıyor" dedi.

Sakarya yaptığı açıklamada, "Başbağlar katilleri bu katliamı Sivas'ın intikamı için işlediklerini köylülere sözlü olarak anlatmışlar hem de bıraktıkları bildiride de bunu ifade etmişlerdir. 100'e yakın katilin işledikleri bu cinayet sonrası 20 kişi gözaltına alınıp sadece bir kişi mahkum olmuş diğerleri serbest bırakılmıştır. Gerek yargılama sürecinde gerekse daha sonraki anma törenlerinde 2 Temmuz Sivas olaylarına gösterilen ilginin çok azı bile Başbağlar katliamı ve mağdurlarına ne devletimiz ne kartel medyası ne de sivil toplum kuruluşları gözle görülür bir ilgi göstermemiştir. Bu vahşetin failleri kısa bir yargılama sonucu serbest bırakılmış fakat daha sonra bu failler suçlu bulunmalarına rağmen sırra kadem basmış ve bulunamamıştır. Tam bir hukuk skandalına dönen bu durum sonrası yeni gözaltılar başlamış fakat ancak bu seferde bu kişiler Dvlet Güvenlik Mahkemesi'nde (DGM) yargılanmak üzere olayın yaşandığı yere çok uzağa İzmir'e davanın taşınması üzerine mağdur yakınlarının adeta mahkemeye gelmemeleri istenmiştir. Olayın derinleştirilmesine özellikle Sivas olayları ile alakalı olduğu konusundaki araştırmaların yapılmasına hiçbir mahkeme müsaade etmemiştir. Katillerin bu konu ile alakalı sözlü ve yazılı olarak bıraktıkları işaretler bile saklanmış göz ardı edilmiştir. İzmir DGM'de görülen dava sonucu vicdanları rahatlatacak bir sonuç çıkmamıştır. Başbağlar katliamı hala Türkiye'nin en büyük faili meçhulü olarak ortada duruyor ancak bu büyük olayın üstü gizli bir el tarafından adeta örtülürken Sivas olayları her yıl inançlı kesimlere yönelik her türlü iftira ve hakaret vesilesi olarak kullanılıyor" dedi.

Her yıl 5 Temmuz'da Başbağalar katliamını anan ve bu büyük olayı gündeme getirmeye çalışanların Sivas olaylarını unutturmaya çalışmakla suçlandığını ifade eden Sakarya, "Söz konusu çevreler, Başbağlar katliamının hatırlatılmasını bile tahammül edemezken her yıl 2 Temmuz da yeni bir takım provokasyonlar için ellerinden gelen tahrik ve kışkırtmayı yapmaktan geri durmadılar. Buradan bu ülkeyi 11 yıldır yöneten zihniyete sesleniyoruz; işinize gelen her şeyi bir günde aydınlatıyorsunuz. Başbağlar katliamının da faillerinin bir an önce bulunmasını ve adalete teslim edilmesini istiyoruz. Kültür Bakanı'nızın Sivas Madımak Oteli'ne gösterdiği ilgi ve alakayı Başbağlar'a da göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

MHP Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya, Başbaglar katliamında şehit olanlara ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere minnet, yakınlarına da başsağlığı diledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP İlçe Başkanı Erol Sakarya: 'Başbağlar Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement