MHP'li Türkeş: (Mısır'daki Darbe) AKP İktidarının Verdiği Tepki Çifte Standartlıdır - Son Dakika
Güncel

MHP'li Türkeş: (Mısır'daki Darbe) AKP İktidarının Verdiği Tepki Çifte Standartlıdır

MHP\'li Türkeş: (Mısır\'daki Darbe) AKP İktidarının Verdiği Tepki Çifte Standartlıdır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, PKK terör örgütünün stratejik bir hamlede bulunarak Suriye'nin Kuzey bölgesinde 'devletleşme' teşebbüsünde olduğunu söyleyerek, Mısır'da meydana gelen askeri darbe için ise "AKP iktidarının verdiği"...

18.07.2013 17:25

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, PKK terör örgütünün stratejik bir hamlede bulunarak Suriye'nin Kuzey bölgesinde 'devletleşme' teşebbüsünde olduğunu söyleyerek, Mısır'da meydana gelen askeri darbe için ise "AKP iktidarının verdiği tepki çifte standartlıdır" ifadelerini kullandı MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, PKK terör örgütünün stratejik bir hamlede bulunarak Suriye'nin Kuzey bölgesinde 'devletleşme' teşebbüsünde olduğunu söyleyerek, Mısır'da meydana gelen askeri darbe için ise "AKP iktidarının verdiği tepki çifte standartlıdır" ifadelerini kullandı.

MHP Ankara Milletvekili Türkeş, Türkiye'nin dış politikadakaları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın basın açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutarsızlıklarına her gün bir yenisinin eklendiğini kaydederek, "Arap Baharı olgusuyla sarsılan AKP dış politikası, bugün itibarıyla iflasın eşiğine gelmiştir" dedi.

Mısır'daki Mübarek rejiminin devrilişi ve Tahrir'de toplanan halk kitlelerinin sürekli eylemlerle tetiklendiğini ifade eden Türkeş, nihai sözü Mısır Ordusunun söylediğini ve ordunun tanklarla meydana girerek halka fiilen destek sunduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan'ın söz konusu halk hareketini o dönemde "devrim" olarak selamladığını söyleyen Türkeş, "Benzer bir mahşeri kalabalığın yine Mısır Ordusu tarafından desteklenmiş olmasına ise adeta köpürmüştür. Manzaranın aynı olmasına rağmen, AKP iktidarının verdiği tepki çifte standartlıdır" açıklamasında bulundu.

-"BAŞBAKAN ERDOĞAN DEMOKRAT OLMAKTAN ÇOK, "ÇOĞUNLUKÇU VE MEZHEPÇİ' BİR SİSTEM ARZULUYOR"-

Başbakan Erdoğan'ın demokrat olmaktan çok "çoğunlukçu ve mezhepçi' bir sistemi arzuladığını vurgulayan Türkeş açılamasını şöyle sürdürdü:

"AKP'nin Müslüman Kardeşler ağıyla olan sıkı muhabbetini bildiğimizden, AKP'nin tutumuna şaşırmıyoruz. Sayın Erdoğan'ın her defasında 'kardeşim' diye bahsettiği Mursi'nin akıbetine üzüldüğünün farkındayız. Yine söz konusu harekatın, Mursi'ye olduğu kadar Sayın Erdoğan'ın bölgede inşa etmeyi düşlediği düzene de karşı yapıldığının da bilincindeyiz. Nitekim Obama yönetiminin Suriye'de AKP iktidarını neden 'yalnız bıraktığı' da büyük fotoğrafa bakıldığında gayet net bir biçimde anlaşılmaktadır. Son olarak Suriye'nin Kuzey kısımlarında patlak veren çatışmalarda da, Sayın Erdoğan'ın yalnızca Müslüman Kardeşler ile değil aynı zamanda El Kaide örgütünün uzantılarıyla da iyi anlaştığını tespit ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, 16 Mayıs'ta yani bundan yaklaşık iki ay önce AKP'nin El Nusra ile tesis ettiği dumanlı ilişkileri açığa çıkarır mahiyette bir basın açıklamasını zaten hazırlamıştık. Bu açıklamamızda, söz konusu terör örgütünün Türkiye'yi lojistik ve eleman temini noktalarında adeta bir ikmal üssüne çevirdiğini ve AKP'den müsamaha gördüğünü açıkça ifade etmiştik. Diğer taraftan, çözülme süreciyle birlikte Türkiye'yi terk ettiği iddia edilen PKK teröristleri de, stratejik bir hamlede bulunarak Suriye'nin Kuzey bölgesindeki 'devletleşme' teşebbüsüne ivme kazandırmışlardır."

-"BAŞBAKAN ERDOĞAN, DEVLET ADAMI MERTEBESİNE TERFİ ETMEYİ İNATLA REDDEDİYOR"-

Başbakan Erdoğan'ın günlük işlerle meşgul "siyasetçi' profilini bir kenara bırakıp "devlet adamı' mertebesine terfi etmeyi inatla reddettiğini savunan Türkeş, "İç politikada halkı cepheleştirmekten başka bir işlev görmeyen iktidar, dış politikada da hem devletimizin, hem de uluslararası topluluğun emniyetini hiçe saymaktadır. Sayın Başbakan'a ve çalışma arkadaşlarına küçük bir hatırlatma notuyla bitirelim: bölge siyasetine hükmetmek yalnızca çok seyahat ederek olmaz. Unutulmamalıdır ki, leylek de çok uçar ve fakat ömrü laklakla geçer. Bu vesileyle, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Erdoğan'ı ve kabinesini vakit kaybetmeden sorumluluklarını almaya ve esas vazifelerini ifa etmeye davet ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Türkeş: (Mısır'daki Darbe) AKP İktidarının Verdiği Tepki Çifte Standartlıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement