Midyat'ta Ilçe Emniyet Amirliği Ziyaret Edildi - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Ilçe Emniyet Amirliği Ziyaret Edildi

Midyat\'ta Ilçe Emniyet Amirliği Ziyaret Edildi

Istanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısına tepki göstermek ve polise destek için Diyarbakır merkez ve Mardin'in Midyat ilçelerinde polis merkezleri ile polis uygulama noktaları ziyaret edilirken, Siirt'te ise terör düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

13.12.2016 15:20

Istanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısına tepki göstermek ve polise destek için Diyarbakır merkez ve Mardin'in Midyat ilçelerinde polis merkezleri ile polis uygulama noktaları ziyaret edilirken, Siirt'te ise terör düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. Şırnak'ta da Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanlığı, basın açıklaması ile terörü kınadı.

İK PARTİ GENÇLİK KOLLARI POLİSB NOKTALARI ZİYARET ETTİ

İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısını protesto etmek ve polise destek için Ak Parti Diyarbakır Gençlik Kolları üyeleri dün akşam saatlerinde kentin değişik noktalarında bulunan polis kontrol noktalarına destek ziyareti düzenledi. Polis kontrol noktasındaki polislere destek ziyareti yapan Ak Parti Gençlik kolları üyeleri polislere sıcak içecek ikramında bulunurken, polisler ise destek ziyaretinden dolayı Gençlik Kolları üyelerine teşekkür etti.

SİİRT'TE TERÖR YÜRÜYÜŞ İLE PROTESTO EDİLDİ

Siirt'te bulunan Diriliş Teşkilatının organize ettiği teröre tepki yürüyüşü için yaklaşık 100 kişi Diriliş Teşkilatı binası ününde toplandı. İstanbul Beşiktaş'ta şehit olan ve yaşamlarını yitiren vatandaşlar için eski Siirt Hükümet konağına kadar yürüyüş düzenlenirken, yürüyüş sırasında sık sık, "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar atıldı. Burada konuşan Siirt Diriliş İl Başkan Yardımcısı Şeraffettin Yeşilgök, haince arkadan vuran, pusuya düşüren, bu vatanın evlatlarına kast eden terör odaklarını lanetlediklerini belirterek, "Terörü üreten, onu kullanan, destek veren ve terörden medet uman tüm kişi ve kurumların, toplum vicdanında ebediyen mahküm olacaklarını hatırlatıyoruz. Ülkemizin zor bir sınanma döneminden geçtiği şu günlerde, İmam Hatip camiası olarak bu ülkenin temel taşı olan kardeşliğimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlara dikkat çekmeyi vazifemiz biliyoruz. ve tüm halkımıza, kadim kardeşlik şuuruna yakışır bir itidal çağrısını seslendirmek istiyoruz. Bizler; ırkçılığın her türlüsünü ayaklar altına alan bir inancın müntesipleriyiz. Hangi inançta olursa olsun, insanlığın evrensel haklarına saygılı, adaletten yana olan her vicdan sahibinin, siyaset üstü, insan merkezli bir anlayışla; bölen, ötekileştiren, ayrıştıran her türlü düşünce ve eylemin karşısında olacağına inanıyoruz. Binlerce yıldır bu topraklarda hakim olan birlikteliği bozmaya çalışan güçleri sevindirecek her türlü tavırdan uzak durulması gerektiğini önemle vurguluyoruz" dedi.

MİDYAT'TA İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Terörü protesto ve polise destek etkinliklerinden biri de Mardin'in Midyat ilçesinde gerçekleştirildi. İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen çifte bombalı terör saldırısında şehit olan polisler için İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ve 75 Yıl İMKB Ortaokulu'ndan yaklaşık 50 öğrenci, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'ı makamında ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bundu. Burada Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Merve Yavuz Kuran'ı Kerim okurken, Sümeyye Sağlam'da okunan Kuran'ı Kerim'in Türkçe tercümesini okudu. Ardından aynı okulun meslek dersleri öğretmeni Mehmet Emin Kaya, şehitler için dua etti.

Öğrencilerin ziyareti ile ilgili konuşan İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, "Bundan önceki ve bu saldırıyı yapan ne köpekler, ne köpeklerin tasmasını taşıyan eller başarılı olmadılar, olamayacaklar. Biz millet olarak, değil teşkilat olarak, millet olarak bir ölürsek bin diriliriz. Bundan önceki tarihlerde de fırsat vermedik bu köpeklere bundan sonra da vermeyeceğiz Allah'ın izniyle. Şehitlerimizin mekanı cennettir. Ruhları şad olsun. Geride kalan ailelerine Rabbim ecir, sabırlar versin. Yaralılarımıza da tez zamanda şifa diliyorum" dedi. İlçe Mili Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, İstanbul'daki saldırının bütün millete yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, "Biz de bütün millet olarak, milletin evlatları olarak öğrencilerimizle birlikte camiamızın yanında, milletimizin yanında olduğumuzu göstermek, merhum polislerimize duada bulunmak, buradaki görev yapan kardeşlerimize moral desteğinde bulunmak için geldik. Milletimizin, hepimizin başı sağ olsun. Yaralılara şifalar diliyoruz. bu saldırılar bizi yıldırmadığı gibi tam tersine bizi daha fazla çalışmaya sevk etmekte, çalışma azmimizi artırmaktadır. İnşallah bugünlerin sonu gelecektir. ülkemiz ve milletimizi bekleyen günler aydınlık günlerdir. huzur ve barışın egemen olduğu, ülkemizin daha güçlü olduğu, bölgemizde ve dünyada etkin rol olarak aldığı ve dünyadaki barışın tesisinde temel taşı olduğu günlerin ilk adımlarını atıyoruz" diye konuştu.

ŞIRNAK'TA BASIN AÇIKLAMASI İLE TERÖR SALDIRISI KINANDI

Şırnak'ta da, Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanlığı, İstanbul'da Çevik kuvvet polislerine yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısı yapılan basın açıklaması ile kınandı. Federasyon Başkanı Mehmet Güngör, İstanbul'da yapılan hain saldırının tüm ülkeyi olduğu gibi kendilerini de derinden üzdüğünü ifade ederek, "Bir kez daha görülmektedir ki, bu menfur saldırının tek hedefi ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine darbe vurmaktır. Böyle haince saldırıda medet bekleyenler sonuç alacaklarını umanlar, gaflet içindedirler. Bu vatan hainleri hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır ve muaffak olamayacaklardır. Hainler bilmelidir ki gerçekleştirilen bombalı saldırıda ve vatan savunması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi Türk ulusunun yüreğinde, sonsuza dek yaşayacaklardır. Milletimiz, tarihini karanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele vermiş, bu uğurda gözünü bile kıpmadan, canını veren şehitleriyle kazanmıştır. Hiçbir kalleş saldırı hiçbir hain pusu, milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Her zaman söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur. Yaşanan bu saldırıyı Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanlığı olarak, askerimizi ve polisimizin yanında, devletimizin emrindeyiz. Her türlü terör örgütü PKK, DEAŞ ve FETÖ ve terör olaylarını nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Ilçe Emniyet Amirliği Ziyaret Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement