Milletvekili Can'dan Günyüzü İlçesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Can'dan Günyüzü İlçesine Ziyaret

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Günyüzü ilçesi Gümüşkonak beldesi ve Dutlu köyünü ziyaret etti

04.09.2013 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Günyüzü ilçesi Gümüşkonak beldesi ve Dutlu köyünü ziyaret etti

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Milletvekili Can, ilk olarak Gümüşkonak beldesinde gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

Daha sonra ilçeye bağlı Dutlu köyünü ziyaret eden Can, köyde uygulanan konut projelerini yerinde inceleyip köy muhtarından bilgi aldı.

Can, projenin tüm köylerde uygulanabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Olası bir deprem veya afet durumunda köylerde de çok fazla can kaybı yaşanıyor. Bunun yanında çok eski köy evlerinin de vatandaşlarımızın can güvenliği açısından sakıncalı olduğu açık. Bilindiği gibi yeni 'Büyükşehir Yasası'yla artık tüm köylerimiz mahalle statüsünü kazandı. Bu sayede sağlıksız ve güvenilir olmayan köy konutlarını da dönüştürmek daha kolay olabilecek. Odunpazarı Belediyemizin bu konuda örnek bir çalışması var. Köy evleri için tüm ön çalışmaları bitirilmiş örnek projeleri var. Aynı şekilde diğer ilçelerimizde artık mahalle olan köylerimiz için bu çalışmaları yapıp, gerekirse TOKİ ile ortak bir çalışma yürüterek bu adımları atabilirler. Dutlu köyünde ki bu projeyi Eskişehir'de ve tüm Türkiye'de uygulanabilirse inanıyorum ki köylerden göçün de önüne geçme imkanı olacaktır."

Köy halkı ile evlerini gezen Can, daha sonra vatandaşın sorunlarını ve isteklerini dinleyerek notlar aldığı bildirildi.

Ziyarete Günyüzü Belediye Başkanı Remzi Arayıt, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci, Günyüzü İlçe Başkanı Hızır Ayık ve partililer de eşlik etti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Can'dan Günyüzü İlçesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement