Milletvekili Nazlı, Halk Eğitimi Merkezi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Nazlı, Halk Eğitimi Merkezi'ni Ziyaret Etti

Milletvekili Nazlı, Halk Eğitimi Merkezi\'ni Ziyaret Etti

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Halk Eğitimi Merkezi’ni ziyaret ederek, kurum müdürü Davut Ezen’den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

13.02.2018 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Halk Eğitimi Merkezi'ni ziyaret ederek, kurum müdürü Davut Ezen'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Halk Eğitimi Merkezleri'nin, bulunduğu bölgenin eğitim, öğretim, üretim, rehberlik, danışma, kültür ve sanat merkezi olduğunu dile getirdi.

Nazlı, "Halk Eğitim merkezleri ilimizde okul dışında öğrenme imkanını sunan ve tüm ilçelerde teşkilat yapısı bulunan, gençlere okul dışında farklı konularda bireysel gelişim imkanları sunan eğitim kurumlarıdır. Çok farklı konularda gerek okulu bırakmış gerekse okula devam eden ve okuldan mezun olmuş gençlerin gelişimlerine yönelik eğitim imkanları olan merkezlerde teknik eğitimlerin yanı sıra sosyal ve kültürel konularda eğitimler tüm hemşehrilerimizin katılımına sunulmuştur.'Hayat Boyu Öğrenen Kütahya' sloganıyla çalışmalarını sürdüren Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bu güne kadar açılan bin 578 kursta 27 bin 526 kursiyer belgelerini almıştır. Kurum bünyesinde açılan Dezavantajlı Bireylere Yönelik Kurslar, Okuma-Yazma Kursları, Yabancılara Türkçe Kursları, Üniversite Sınavına Hazırlık Kursları, Firma Çalışanlarına İşbirliği Kursları, Kur'an-ı Kerim Kursları, İşaret Dili Kursları ve Yatırımcılara Yönelik Kursları ile Kütahya nüfusunun yüzde 15'ine ulaşılmıştır.Kütahya Halk Eğitimi Merkezi İlçe'de geçtiğimiz yıl hizmete giren yeni hizmet binasında 9 adet atölye, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, 2 adet müzik sınıfı, 8 adet YKS sınıfı, 4 adet dil ve sosyal kurs sınıfı, konferans salonu, açık öğretim bürosu, çok amaçlı salon ve fitness salonu ile hizmetlerini sürdürmektedir. Bu olanaklarla merkezde el sanatları, mefruşat, giyim, çini, nakış, bilgisayar, yiyecek, seramik, resim, ebru, işaret dili ve halk oyunları gibi bir çok kurs hizmetlerine devam edilmektedir.Kurum bünyesinde derslik ve atölye sayıları yeterli gelmediği için kurum dışında 163 farklı okul, kurum, mahalle, muhtarlık, cami ve belediyelere ait yerlerde kurslar açılmaktadır. Bu vesileyle başarılı çalışmalarıyla Kütahya halkına hizmet veren Kütahya Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Davut Ezen ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milletvekili Nazlı, Halk Eğitimi Merkezi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement