Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: "Mehmet Akif Büyük Bir Şair ve Dava Adamıdır" - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: "Mehmet Akif Büyük Bir Şair ve Dava Adamıdır"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: "Mehmet Akif Büyük Bir Şair ve Dava Adamıdır"

Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl ilkİ düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy Üstün Hizmet Ödülü", araştırmacı yazar M.Ertuğrul Düzdağ'a verildi.

26.12.2012 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl ilkİ düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy Üstün Hizmet Ödülü", araştırmacı yazar M. Ertuğrul Düzdağ'a verildi. Düzdağ'a ödülünü veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Mehmet Akif büyük bir şair ve dava adamıdır" dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nde milli şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76'ıncı yıl dönümü nedeniyle "Mehmet Akif Ersoy Üstün Hizmet Ödülü" verdi.

Ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, araştırmacı yazar M. Ertuğrul Düzdağ, Bağcılar Belediyesi kurucu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah kıyıklık, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir şair ve mütefekkir, eylem ve dava adamı olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif adına düzenlenen bu müstesna törende aranızda olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Akif çok büyük bir şair ve dava adamıdır. Aynı zamanda inandığı gibi yazmış, yazdığı gibi yaşamış bir örnek insan olarak da güzel bir ahlaka sahiptir" diye konuştu. Mehmet Akif Ersoy'un inandığı gibi yazmış, yazdığı gibi yaşamış örnek insan olarak da belli bir duruş ve ahlaka sahip olduğunu belirten Dinçer, hayatı boyunca inandığı gibi yaşamayı kendisine düstur edindiğini ifade etti. Akif'in iki mukaddesinden birinin din ve diğerinin de dil olduğunu aktaran Dinçer, milli şairin hayatı ve eserlerinin bu iki mukaddes doğrultusunda şekillendiğini belirterek, bütün milletin duygularına tercüman olan İstiklal Marşı'nın yazıldığı andan itibaren bir şairin eseri olmaktan çıkıp, milletin kalbine yerleştiğini anlattı. Mehmet Akif'in bugün, sadece İstiklal Marşı şairi olarak değil, Kuran ve Safahat şairi olarak da anıldığını ifade eden Bakan Ömer Dinçer, "Akif şiirle düşünmüş, düşüncelerini dizelere aktararak anlatmayı başarmış, ardında kıymetli bir miras bırakmıştır. O her ne kadar 'sessiz yaşadım, kim beni nereden bilecek' dese de bu dervişhane tavrın sahibine duyulan sevgi ve muhabbetin en dokunaklı örneği şairin cenaze merasimidir" şeklinde konuştu.

Mehmet Akif'in fikirlerinin ve eserlerinin bugün de yeni nesillere ilham kaynağı olmaya devam ettiğini belirten Bakan Dinçer, "Şüphesiz bu ilhamda, yeni kuşakların onu tanımasında, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserleri üzerinde yapılan ciddi araştırmaların ve akademik çalışmaların büyük etkisi vardır. Bu değerli araştırmacıların içinde değerli yazar Ertuğrul Düzdağ'ın ayrı bir yeri bulunmaktadır. Neredeyse bütün ömrünü Mehmet Akif'i anlamaya ve onu yeni kuşaklara aktarmaya vakfeden Düzdağ'ın titiz bir araştırmacı ve edebiyatçı olarak pek çok eseri bulunsa da bizler onu daha çok başucu kitapları yaptığımız, Akif üzerine yaptığı değerli çalışmalarıyla tanıyoruz. Mehmet Akif Ersoy Üstün Hizmet Ödülü"nün ilkinin Düzdağ'a takdim edilmesi bir hakkın teslim edilmesidir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Gerçekten çok anlamlı bir toplantıda birlikteyiz. Milli şairimiz Akif'i

bu güzel merkezde anmak benim için gurur. Böyle bir yerde Akif'in düşüncelerini, ruhunu yaşattığı için Bağcılar Belediyemize de teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet Akif ruhunu yaşatmak için bir düzenlenen programda ev sahibi Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Mehmet Akif'i yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Ömer Dinçer, Ertuğrul Düzdağ'a "Mehmet Akif Ersoy Üstün Hizmet Ödülü"nü takdim etti. Akif ödülüne layık görülen Düzdağ, milli şairin hayatını ve eserlerini anlatan bir konferans verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: 'Mehmet Akif Büyük Bir Şair ve Dava Adamıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement