Milli Savunma Bakanı Yılmaz; Bu Coğrafyada Tutunabilmenin Yolu Güçlü Ordudan Geçiyor (2) - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı Yılmaz; Bu Coğrafyada Tutunabilmenin Yolu Güçlü Ordudan Geçiyor (2)

Milli Savunma Bakanı Yılmaz; Bu Coğrafyada Tutunabilmenin Yolu Güçlü Ordudan Geçiyor (2)

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ziyaretlerin ardında AP Parti Ilgın İlçe Başkanlığı tarafından Sedirlihan Restoran'da düzenlenen 'Lider Türkiye' konulu siyaset akademesi programına katıldı.

15.01.2012 16:41

Milli SAVUNMA BAKANI YILMAZ; BU COĞRAFYADA TUTUNABİLMENİN YOLU GÜÇLÜ OrduDAN GEÇİYOR (2)

AVRUPA BİRLİĞİ'NDE OLMAMAMIZ ŞU AN TÜRKİYE'NİN LEHİNE

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ziyaretlerin ardında AP Parti Ilgın İlçe Başkanlığı tarafından Sedirlihan Restoran'da düzenlenen 'Lider Türkiye' konulu siyaset akademesi programına katıldı. Ekonomik gelişmeden bahseden Bakan Yılmaz, ABD'nin Gayri Safi Milli Hasılasının yaklaşık 15 trilyon dolar olup, en büyük ekonomiye sahip olduğunu ve Türkiye'den de yaklaşık 20 kat fazla olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin genç bir nüfusu bulunduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesinde bulunmasının nedeninin de nüfusun geriye gitmemesi için olduğunu ve başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın yaşlı bir nüfusa sahip olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği ülkelerindeki ekonomik krizi hatırlatan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"AB'ye alınmamış olmamamız, bize bir ayırımcılık politika yapılmış olması, belki ilk bakışta negatif gibi gelebilir. Ancak şu an gösterdi ki, belki o birliğin içinde olmamak Türkiye'nin lehine. Yunanistan'a yardım ettiler, kurtaramadılar. Yunanistan hala krizden çıkabildi mi? Tartışmalıdır. Dolayısıyla Türkiye, bu dönemde çok daha iyi durumda. Son 200 yıldır Türk kamu maliyesinin değerleri İngiliz kamu maliyesinden çok daha iyi durumdadır. İnşallah çok daha duruma gideceğiz."

ABD BİZİ DOST GÖRÜYOR

Türkiye'nin, dünyada dostluğuyla gurur duyulan bir ülke olduğunu savunan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Amerika- Türk konseyinin Amerika'da yapılan en son toplantısına Amerikan Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesine girersiniz, oradan görürsünüz, 'Biz Türkiye'ye dostumuz demekten gurur duyuyoruz' diye. Bunu Amerika'nın Genelkurmay Başkanı diyor. Kendi sitelerinde de vardır. Açın bakın. Biz böyle yapmak istiyoruz. Zaten şu an da öyle oldu. Ama bundan sonra da yapacağız. 'Türkye benim dostum denilmesinden' o ülkeninn gurur duyması yeterlidir. Biz de gurur duyacağız ama biz gayret edeceğiz. Türkiye'nin dostluğunu tek başına bu ülkelere yeterli hale getirmek gerekir."

Bakan Yılmaz, programın ardından Ankara'ya hareket etti.

MKY(İA/COŞ) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı Yılmaz; Bu Coğrafyada Tutunabilmenin Yolu Güçlü Ordudan Geçiyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement