Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Cumhurbaşkanı Hollande, Mısır Büyükelçisi Kamal’ı Elysee’ye çağırdı Hollande, katliamın derhal durdurulmasını, olağanüstü halin kaldırılmasını, tutukluların serbest bırakılmasını ve 2014'te seçime gidilmesini istedi

15.08.2013 13:25

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Mısır'da yaşanan katliamın ardından Mısır'ın Paris Büyükelçisi Muhammed Mustafa Kamal'ı görüşmeye çağırdı.

Elysee Sarayı'nda bu sabah gerçekleşen görüşmede Hollande, Mısır'da yaşanan kanlı şiddet olaylarını kınadı ve derhal durdurulması çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Konuya ilişkin Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Hollande'ın Büyükelçi Kamal'a endişelerini ilettiği bildirildi. Görüşmede, barışçıl gösteri hakkına saygı duyulmasının altını çizen Hollande'ın baskıların derhal sona erdirilmesi talebini de iletti.

Olayların iç savaşa dönüşmesinin önlenmesi için gerekenin yapılmasını ifade eden Hollande, tutukluların serbest bırakılmasının bu yönde atılacak ilk adım olabileceğini önerdi. Hollande, Fransız vatandaşlarının ve elçilik binalarının güvenliği konusunda Mısırlı yetkililerin gerekli önlemi alacağı yönündeki beklentilerini de dile getirdi.

Büyükelçi Kamal'a ayrıca, olağanüstü hal uygulamasının ivedilikle kaldırılması gerektiğini de aktaran Hollande, 2014'te Mısır'da bağımsız ve özgür bir seçimin yapılabilmesi için geçiş dönemi hükümetinin gereken tüm adımları atması gerektiği görüşünü de paylaştı. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement