Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak çatısı altındaki gruplardan Vasat Partisi'nin Genel Başkanı Ebu'l Ala Madi serbest bırakıldı.

12.08.2015 22:57

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak çatısı altındaki gruplardan Vasat Partisi'nin Genel Başkanı Ebu'l Ala Madi serbest bırakıldı.

"Halkı şiddete teşvik" suçlamasıyla tutuklanan ve 2 yıl cezaevinde kalan Vasat Partisi Genel Başkanı Madi, mahkemenin hakkında verdiği tahliye kararının ardından hukuki işlemlerin tamamlanmasıyla serbest kaldı.

Madi, cezaevi çıkışında yakınları ve parti üyeleri tarafından karşılandı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'de ordunun yönetime el koymasının ardından askeri darbe karşıtı tutumu ve İslami eğilimli kesimler arasındaki yeri nedeniyle siyasi çevrede önemli bir yer tutan Vasat Partisi Genel Başkanı Madi, 30 Haziran gösterileri kapsamında Kahire ve Giza'da meydana gelen olaylarda "halkı şiddete teşvik ettiği" suçlamasıyla  29 Temmuz 2013'te gözaltına alınmıştı.

Giza Ceza Mahkemesi, dün 2 yıldır ihtiyati hapis cezası kapsamında tutuklu bulunan Madi'nin ikamet yerini değiştirmemek şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement