Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Grup Yürüyüş, şarkılarıyla Mısır'da ordunun yönetime el koymasına tepki gösterdi

06.07.2013 23:29

Grup Yürüyüş, şarkılarıyla Mısır'da ordunun yönetime el koymasına tepki gösterdi.

Grup Yürüyüş, Saraçhane Parkı'nda, ön tarafında "Mısır'da darbenin karşısında Müslüman kardeşlerimizin yanındayız!" yazılı pankartın açıldığı platformda sahne aldı.

Kadın ve erkekler için ayrılan iki alanda toplanan vatandaşlar, ellerinde Filistin bayrağı ve Mısır'ın seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarının yanı sıra "Bir darbe: iki ülke" yazılı dövizler taşıdı. Konserde zaman zaman tekbir ve "Defol Sisi, yanındayız Mursi" sloganları atıldı.

Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grubun 2004'te, Irak işgaline tepki olarak kurulduğunu söyledi.

Bugüne kadar "Umuda Yürüyüş", "Adanış Günü" ve "Hurriyya" isimli 3 albüm çalışması yaptıklarını belirten Arslan, "Hurriyya" adlı  albüm çalışmasında Arap Baharı'nı ele alan eserler olduğunu aktardı.

Suriye'de yaşanan olaylara da son albümde yer verdiklerini dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Suriye halkının gösterdiği destansı bir direniş var. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin sesini müzikle duyurmayı düşündük. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili de 'Ağaç Kurudu' diye bir şarkı yaptık. O eserimiz de sosyal medyada dikkati çekti. Gezi Parkı'ndaki çelişkileri, esas niyetlerin farklı olduğu ve iktidarı düşürmeye yönelik bir provokasyon olduğunu anlatan bir parçaydı. Mısır'da da seçilmiş bir cumhurbaşkanına halkın tepkisi olduğunu düşünmüyoruz. Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi tamamen darbeci grupların, uluslararası küresel güçlerin Müslümanlara karşı Gezi ruhunu Mısır'a taşıdığını düşünüyoruz."

Konseri, darbeye karşı Mısırlıların yanında olduklarını göstermek için düzenlediklerini aktaran Arslan, "Mısır'da halk büyük bir devrim gerçekleştirdi. Artık özgürlük güneşinin doğduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Konser sırasında Suriyelilere yardım için bir kermes de açıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement