Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri

Mısır'daki katliamı protesto etmek için sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, Saraçhane Parkı'nda eylem yaptı.

18.08.2013 02:02  Güncelleme: 07:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etmek için sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, Saraçhane Parkı'nda eylem yaptı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket Oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle sosyal medyada örgütlenen kişiler, Saraçhane Parkı'nda toplandı.

Ellerinde, Mısır ve Türk bayrakları ile Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin resimleri bulunan gruptakiler, sık sık tekbirler getirdi.

Gruptakiler, zaman zaman da "İhvan'a selam, direnişe devam", "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "İslami hareket engellenemez", "Direnişe sadakat onurumuzdur", "Şehit Esma yolun, yolumuz" şeklinde slogan attı.

"Rabia işareti" olan dev bez poster açıldı

Parkın etrafına üzerinde "Bizler teslim olmayız, ya kazanırız ya ölürüz - Ömer Muhtar", "Özgürlük verilmez alınır - Aliya İzzetbegoviç", "Kardeşim sen özgürsün - Seyyid Kutup", "Allah'ım ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum - Şeyh Ahmed Yasin", "Kimin için öldüyseniz ödülünüzü ondan bekleyin - Seyyid Kutub", "Amerikan DemokraSİSİ", "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem - Mehmet Akif Ersoy" yazan pankartlar ile Arapça yazılı pankartlar asıldı.

Parkın girişine ise üzerinde Mısır'daki katliamda öldürülen bazı kişilerin fotoğraflarının yer aldığı "Ya Müntakim Allah, bizi intikamına memur et. Şehitler borcunu ödedi sıra bizde ümmet" yazan pankart asan gruptakiler, "Rabia işareti" olan dev bez poster açtı.

Katılımcıların slogan atarken "Rabia işareti" yaptığı ve bazılarının da üzerinde bu işaretin olduğu beyaz tişört giydiği görüldü.

"Bütün Müslümanlar kardeştir"

Eylemde konuşan, İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çokça, Mısır'da katledilenlerin, şehitler arasındaki yerini aldığını söyledi.

Tüm Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayan Çokça, "Bunun gereğini yerine tam getirebiliyor muyuz diye hepimizin düşünmesi lazım. Mısır'da ve dünyanın diğer yerlerinde Müslümanlara yapılan zulümlere karşı rahatımızın, uykularımızın kaçması lazım. Mısır'da binlerce kardeşimiz şehit oldu. Onların acısını her an içimizde hissetmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Çokça, meydanlarda toplanmanın yeterli olmayacağını belirterek, "Buralarda toplanmaya ne Mısır'daki kardeşlerimizin ne de Allah'ın ihtiyacı var. Buna asıl bizim ihtiyacımız var. Mısır'da olanlardan şunu anlamamız lazım; mesele demokrasi meselesi değil, siz hala bunu anlamadınız mı? Bu noktaya çok dikkat etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Verdiğiniz destek, Mısır'daki kardeşlerinizin direnme gücünü arttırıyor"

Mısırlı gazeteci Ali Zalad da katliam sürecinde Mısır'daki meydanlarda bulunduğunu ve yaşananlara çok yakından şahit olduğunu anlattı.

Kendilerine verilen destekten dolayı meydandakilere teşekkür eden Zalad, "Sizin buralardan verdiğiniz destek, Mısır'daki kardeşlerinizin direnme gücünü arttırıyor. Sizin verdiğiniz destek, Mısır'daki bir şehir ile İstanbul, Ankara ya da İzmir'in aynı olduğunu gösterdi. Bizler kardeşiz. Bunu gösterdi" diye konuştu.

Zalad, Mısır'daki darbe karşıtlarının, bazı kesimler tarafından terörist olarak gösterilmeye çalışıldığını dile getirerek, "Namaz kılarken bizi arkamızdan vurdular. Asıl terörist onlar" dedi.

Grup Yürüyüş'ün şarkılar seslendirmesinden sonra okunan duaların ardından, yaklaşık 5 saat süren eylem sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement