Mudanya Belediyesi'nden Çıkarılan İşçilerin Hukuk Zaferi - Son Dakika
Yerel

Mudanya Belediyesi'nden Çıkarılan İşçilerin Hukuk Zaferi

Mudanya Belediyesi\'nden Çıkarılan İşçilerin Hukuk Zaferi

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın göreve geldikten kısa bir süre sonra iş akitlerine son verdiği belediye işçileri hukuk mücadelesini kazandı.

30.10.2015 16:20

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın göreve geldikten kısa bir süre sonra iş akitlerine son verdiği belediye işçileri hukuk mücadelesini kazandı. Yargıtay 7. Dairesi, Mudanya Belediyesi'nin itirazını reddederek, Bursa 10. İş Mahkemesi'nin kararını onayladı.

CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın işten çıkardığı işçileri mahkeme haklı bularak işe iade kararı verdi. 2014 yılının Mayıs ayında işten atılan işçilerin verdiği hukuk mücadelesi Yargıtay 7. Dairesi'nin onadığı karar doğrultusunda zaferle sonuçlandı. Çıkardığı işçilerin yerine yüzlerce yandaşını aldığı iddia edilen Türkyılmaz'a hukuk 'dur' dedi. İşten atıldıktan sonra yargı yoluna başvuran belediye taşeron işçileri için Bursa 10. İş Mahkemesi'nden göreve iade ve kadroya alınma kararı verdi. Mahkemenin kararı üzerine Türkyılmaz'ın başında olduğu Mudanya Belediyesi o dönem avukatı olan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu aracılığıyla kararı itiraz ederek Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 7. Dairesi tarafından görülen dava sona erdi. Yargıtay, Mudanya Belediyesi'nin itirazlarını reddederek Bursa 10. İş Mahkemesi'nin kararını onayladı.

Mudanya Belediyesi, ya işçileri kadroya alarak işe başlatacak, ya da tazminatlarını ödeyerek kesin olarak ilişkisini kesecek. Ancak işçilerin alacağı tazminatın yüksek olduğu ve bunun belediyeyi zorlayacağı ifade ediliyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mudanya Belediyesi'nden Çıkarılan İşçilerin Hukuk Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement