Müftüden Kuran Kurslarına Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Müftüden Kuran Kurslarına Ziyaret

Tefenni İlçe Müftüsü Ahmet Bayer ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hacı Ali Özdemir İlçeye Bağlı Bazı Köylerde Sürdürülen Kuran Kurslarında İncelemelerde Bulundular.

03.03.2011 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tefenni İlçe Müftüsü Ahmet Bayer ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hacı Ali Özdemir ilçeye bağlı bazı köylerde sürdürülen kuran kurslarında incelemelerde bulundular.

Verilen bilgiye göre, Bayer ve Özdemir, Karamusa ve Yeşilköy köyleri ile Hasanpaşa Kasabasındaki kuran kurslarını ziyaret ettiler.

Ahmet Bayer, ziyaretler sırasında bazı kursiyerlerden, öğrenmeye çalıştıkları Kur'an-ı Kerimin çeşitli sayfalarından karma olarak öğrendiklerini okumalarını istedi ve katılımcıların çok başarılı olduğunu ve aktarma diksiyonunun iyi bir şekilde gerçekleştiğini gördü.

Müftü Bayer ziyaretleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Merkez Kız Kur'an Kursu, Beyköy Kasabası Kız Kuran Kursu, Hasanpaşa Kasabası Kız kur'an kursu, Yeşilköy Camii, Karamusu Cami, Seydiler Köyü Camii ve Beyköy Camilerinde kadın ve erkeklere yönelik Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler kursları son surat devam etmektedir. Aynı zamanda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Müftülüğümüzün işbirliğinde Kur'an Kurslarında ve Camilerde 8 ayrı yerde

?Cenaze Yıkama ve Kefenleme? kursu açılmış, böylece 122 kadın ve erkek kursiyer dinimize uygun, doğru ve gerçek , bidat ve hurafelerden arındırılmış olarak bilgilendirilmesi, herkesin kendi cenazesini yıkayıp kefenle becerisinin kazanımı amaçlanmaktadır. ve böyle bir kurs'ta Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzün de açıklamasına göre böyle bir girişimin Burdur İlinde ilk olma özelliğini taşımaktadır. ve Yine bu kurslarda eğitim görmek için sırada bekleyenler mevcuttur. Müftülük olarak bizler de söz konusu kurslara katılan ve katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızı eğitmek istiyoruz."

- BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müftüden Kuran Kurslarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement