Muğla Arı, Boyundan Büyük Sineği Yedi - Son Dakika
Güncel

Muğla Arı, Boyundan Büyük Sineği Yedi

Muğla Arı, boyundan büyük sineği yediArı, boyundan büyük sineği yediMUĞLA'da yaşayan belgesel yapımcısı Murat Günay, sarıca arının canlı bir sineği ayaklarından başlayarak yediği anı görüntüledi.

09.09.2018 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Arı, boyundan büyük sineği yediArı, boyundan büyük sineği yedi

MUĞLA'da yaşayan belgesel yapımcısı Murat Günay, sarıca arının canlı bir sineği ayaklarından başlayarak yediği anı görüntüledi. Günay'ın Facebook hesabında paylaştığı video, paylaşım rekoru kırdı.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de yaşayan belgesel yapımcısı Murat Günay, eşi Ahsen Günay ile birlikte Yatağan ilçesinde yaşayan anneannesi Fatoş Turan'ın evine ziyarete gitti. Günay, kahvaltı yaptığı sırada, Avrupa eşek arısı olarak da bilinen sarıca arının, boyundan büyük sineğinin peşinden gittiğini fark etti. Cep telefonuyla o anları görüntüleyen Günay, şunları anlattı

Dikkatimi çeken tek şey, sinek arının 2 kat büyüklüğündeydi. O anda hemen cep telefonum ile fotoğraf çekip, video kaydetmeye başladım. Arı hemen sineğin bacaklarını yemeye başladı. Hayatın çok acımız olduğunu bir kez daha anladım. Facebook'ta bu kadar ilgi göreceğini hiç düşünmedim.

Veteriner Hekim Yusuf Kayacık ise, Eşek arıları bal yapmazlar, etçil canlılardır. Tarım zararlılarının ortadan kaldırılmasında önemli rol üstlenir. Çünkü yavrularını bu küçük böceklerle beslerler. Sadece yumurtalarını bırakmak için az sayıda petek göz örerler. Ayrıca kraliçe yuvayı tek başına yapar dedi.

Muğla Arı, Boyundan Büyük Sineği Yedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Arı, Boyundan Büyük Sineği Yedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement