Muğla'da Sıcak Hava - Son Dakika
Kültür Sanat

Muğla'da Sıcak Hava

Muğla'nın turizm merkezleri Bodrum, Akyaka ve Fethiye, havaların ısınmasıyla hareketlenmeye başladı

23.06.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın  turizm merkezleri Bodrum, Akyaka ve Fethiye, havaların ısınmasıyla hareketlenmeye başladı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, termometrelerde Akyaka'da günün en yüksek hava sıcaklığı 40, Bodrum'da 38, Fethiye'de ise 39 derece ölçüldü.

Deniz suyu sıcaklığı Akyaka'da 28, Bodrum ve Fethiye'de ise 30 dereceye ulaştı. Nem oranı da Bodrum'da yüzde 56, Fethiye'de yüzde 39, Akyaka'da da yüzde 34 olarak gerçekleşti.

Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde vatandaşlar ve turistler sahilleri hareketlendirdi. Çoğunluğunu yabancıların oluşturduğu tatilciler, sahilde güneşlendi, serinlemek için denize girdi. Çocuklar ise kıyıda oyunlar oynayarak tatilin tadını çıkardı.

Bodrum'da da sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı tatilciler, Kumbahçe, Gümbet, Paşatarlası sahillerini doldurdu.

Bazı çocuklar denize girerek serinlerken bazıları da aileleriyle kıyıda kumdan kaleler yapmayı tercih etti. Bazı vatandaşlar ise kafeterya ve restoranlarda oturarak zaman geçirdi.

Fethiye'de de sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahilleri doldurdu. Hava sıcaklığının 39 derece ölçüldüğü Fethiye'de vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkardı. İlçeye bağlı Ölüdeniz beldesinde sahile giden vatandaşlar ve turistlerin de Ölüdeniz sahilinde şezlonglara uzanarak güneşlendiği görüldü.

Adrenalin tutkunu bazı turistler ise bin 900 metrelik Babadağ'dan yamaç paraşütü ile atlayıp, Ölüdeniz'i kuşbakışı izleme fırsatı yakaladı.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artmaya devam edeceğini bildirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Muğla'da Sıcak Hava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement