Mükelleflere Yapılandırma Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

Mükelleflere Yapılandırma Uyarısı

- Mükelleflere yapılandırma uyarısıGAZİANTEP - Gaziantep'e gelen Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Pirimleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, mükelleflere yapılandırma konusunda uyarılarda bulundu.

12.06.2017 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Mükelleflere yapılandırma uyarısı

GAZİANTEP - Gaziantep'e gelen Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Pirimleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, mükelleflere yapılandırma konusunda uyarılarda bulundu.

Gaziantep Ticaret Odasında mükellefleri ile gerçekleştirilen toplantıya Sigorta Pirimleri Gelen Müdürü Ahmet Açıkgöz'ün yanı sıra Gaziantep İl SGK Müdürü Mehmet Uzun, kamu kurum müdürleri de katıldı. Sigorta Pirimleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, çok sayıda sigortalı işçi çalıştıran işveren ve sanayicilerin bu teşviklerden ciddi manada istifade ettiğini belirterek, "Özellikle 2016 yılında işverenlerimize yönelik sadece bu yapılandırma değil bunun dışında bir takım indirimler ve ertelemelerde geldi" ifadelerini kullandı.

Prim uyarısı

Açıkgöz, Aralık, Ocak ve Şubat aylarına ilişkin pirimlerin yılın son üç ayına ertelendiğini belirterek, "Malumunuz yapılan bir düzenleme ile artık bütün farklı kategorilerde olan ödenen pirimleri tek bir kategoriye indirdi ve 53 lira 33 kuruş üzerinden birleştirmiş oldu. Eski borçlarıda 53 lira üzerinden güncelledik ve yaklaşık bir yıl süre verdik. Üstelik gecikme, cezası faizi ya da vade farkı almaksızın gerçekleştirdik" dedi.

İdari para cezalarında ise yine bir önceki düzenlemede olduğu gibi yüzde 50 indirim olduğunu müjdeleyen Açıkgöz, "Sadece burada bir farkımız var diğer pirimlerde asıllarına indirim yapmazken idari para cezalarına yüzde 50 indirim var" şeklinde konuştu.

Mükelleflere Yapılandırma Uyarısı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mükelleflere Yapılandırma Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement