Muş Alparslan Üniversitesi'nin yeni rektörü göreve başladı - Son Dakika
Eğitim

Muş Alparslan Üniversitesi'nin yeni rektörü göreve başladı

Muş Alparslan Üniversitesi\'nin yeni rektörü göreve başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Mustafa Alican, Muş Alparslan Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak göreve başladı. Alican, rektörlük binası önünde karşılandı ve görevi devraldı. Alican ve eski rektör Fethi Ahmet Polat daha önce birlikte çalışmışlardı ve Malazgirt Savaş Alanının Tespiti Projesi kapsamında önemli çalışmalar yapmışlardı.

08.06.2023 09:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Muş Alparslan Üniversitesi röktürlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Alican, göreve başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Alican'ı rektörlük binası önünde Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Genel Sekreter Harun Demir, rektör yardımcıları, akademik ve idari personel karşıladı.

Rektörlük makamında görevi devrettiği yeni rektör Alican'a başarı dileyen Polat, rektörlüğe çok kişinin müracaat ettiğini, adayların hepsinin çok değerli olduğunu söyledi.

Alican'la daha önce birlikte çalıştıklarını anlatan Polat, "Özellikle Malazgirt'le ilgili birlikte çalışmalar yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk atamamda 'Fethi hoca, Malazgirt'e sahip çıkmanı bekliyoruz', diyerek bir talimat vermişti. Ben de Malazgirt'e sahip çıkmak için elimden geleni yaptım. Şimdi Malazgirt'e benden daha fazla sahip çıkacak birinin Muş Alparslan Üniversitesine rektör olması beni çok sevindirdi. Bundan sonra İstanbul Üniversitesinde olacağım. Muş'tan gelecek herkese kapım açıktır."

Rektör Alican da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Muş Alparslan Üniversitesi rektörlüğüne atandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu vazifeyi bize uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'a karşı Allah bizleri mahcup etmesin. Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile 3 yıl beraber çalıştık. Malazgirt Savaş Alanının Tespiti Projesi kapsamında Malazgirt ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Bu yıl proje kapsamında önemli verilere ulaştık."

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Muş Alparslan Üniversitesi'nin yeni rektörü göreve başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement