Muş'ta Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Muş\'ta Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Muş’ta binlerce vatandaş ilk günki gibi meydanlara akın etti, demokrasi nöbetine kesintisiz devam etti.

03.08.2016 09:29

Muş'ta binlerce vatandaş ilk günki gibi meydanlara akın etti, demokrasi nöbetine kesintisiz devam etti. Darbe kalkışmaya tepki gösteren vatandaşlar, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

İlahi sanatçılarının sahne aldığı demokrasi meydanında Cumhurbaşkanı lehine sloganlar atıldı. Meydanda saatlerce bekleyen vatandaşlar daha sonra Muş Valiliği önüne gitmek için yürüyüşe geçti. Güvenlik kontrolünden geçen vatandaşlar demokrasi nöbetine Valilik önünde devam etti. Burada İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara çorba, Kızılay da çay ikramlarda bulundu. Demokrasi nöbetine en fazla kadınların destek verdiği görüldü.

Çanakkale destanı yeniden yazıldı

Alparslan Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Şirin Gül burada yaptığı konuşmada, Çanakkale destanının yeniden yazıldığını söyledi. İman dolu yüreklerin meydanları doldurduğunu ifade eden Gül, bunun sadece yönetimi ele geçirmek için yapılan bir girişim olmadığını söyledi.

Gül şunları kaydetti; "Onurumuza, şahsiyetimize, vatanımıza, bayrağımıza, imanımıza yönelik bir girişimdi bu. Hepimiz bu hadiseyi doğru yorumlayarak kadınıyla, erkeğiyle meydanlara çıktık. Bayrak için vatan için meydanlara çıktık. Biz Çanakkale'de destan yazmış bir milletiz, gerekirse aynı destanı yine yazarız. Fatma bacılarla, ninelerimizle analarımızla bu destanı yazmak için tekrar meydanlardayız" dedi.

Birlik ve dirlik içinde vatana sahip çıktık

"Her şeyden önce Başkomutanın bizi meydanlara çağırmasıyla birlikte iman dolu yüreklerle hep birlikte hepimiz meydanları doldurduk" diye kaydeden Gül şöyle devam etti, "Vatanı, bayrağı hiç kimseye teslim etmeyecek imana, birliğe, dirliğe sahibiz. Allah'ın izni ile. Birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyenlere hiçbir şekilde ve hiçbir şekilde Allah'ın izni ile fırsat vermeyeceğiz. Çünkü biz vatanı, bayrağı ve şerefi için can vermeyi kendisi için bir onur vesilesi bilen bir milletiz elhamdülillah ve bu onurla yaşayacağız inşallah hep birlikte hep beraber" ifadelerini kullandı.

Kalkışma yeniden uyanışa sebep oldu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Öğretim Görevlisi Burhan Taşkaya da, Türkiye'de yapılmak istenen darbenin aslında küresel bir kalkışma olduğunun altını çizdi. Taşkaya şunları söyledi: "Bu küresel kalkışmanın sebebi Türkiye'de AK Parti ve Erdoğan'ın devirip yerli vesayeti ortadan kaldırmak ve küresel vesayetin yolunu açmak çabasıdır. Aslında ümmete sahip çıkan, Suriyeli Müslümanlara destek olan Türkiye'ye ve Erdoğan'a bunun bedelini ödetilmeye çalışıyorlar. Ama bu Allah'ın izni ile bir uyanışa, tekrardan yeni bir doğuşa sebebiyet olacaktır. Erdoğan'ın çabası ve bu halkın çabası, halkın bu direnişi inşallah yeniden bir uyanışa sebep olacaktır."

Darbeciler halkın direnişinden ders almalı

Kürdoloji Bölümü Okutmanı Hatip Erdoğmuş ise FETÖ'cülerin darbe girişimine karşı verilen mücadeleden ders alması gerektiğini vurguladı. Erdoğmuş, "Yine her zaman ki gibi meydanlardayız, meydanlardaki coşku görülmeye değer. Bu coşku gün geçtikçe daha da artmaktadır. Akşam saat 8'den sabahın ilk saatlerine, sabah namazına kadar insanlarımız aynı şevk, aynı coşku ile meydanları doldurmaktadırlar. Özellikle bu darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ'cülerin ciddi anlamda bundan bir ders çıkardıklarını ve artık kendilerini hesaba çektiklerini düşünüyoruz. Devletimizin özellikle Reisi Cumhurumuzun arkasında sağlam bir şekilde durmaktadırlar" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement