Mutfak Halısı Neye Göre Seçilmeli? - Son Dakika
Emlak

Mutfak Halısı Neye Göre Seçilmeli?

Mutfak Halısı Neye Göre Seçilmeli?

Mutfak halısı seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken nokta mutfağın sürekli hareket halinde olunan bir bölüm olduğu gerçeğidir. Bu nedenle, mutfak kaymayacak özellikte olmalıdır. Mutfak halısı seçimi yapılırken, kaliteli, göze çarpacak ve ağır halıların özellikle salon veya oturma odası için tercih edilebilir halılar olduğu, mutfak için daha çok sadeliğin ön plana çıkacağı halıların tercih edilmesi gerektiği göz önünde tutulmalıdır. Küçük ya da geniş bir aile olmanız hiç fark etmez, günün her

22.05.2018 20:19

Mutfak halısı seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken nokta mutfağın sürekli hareket halinde olunan bir bölüm olduğu gerçeğidir. Bu nedenle, mutfak kaymayacak özellikte olmalıdır. Mutfak halısı seçimi yapılırken, kaliteli, göze çarpacak ve ağır halıların özellikle salon veya oturma odası için tercih edilebilir halılar olduğu, mutfak için daha çok sadeliğin ön plana çıkacağı halıların tercih edilmesi gerektiği göz önünde tutulmalıdır.

Küçük ya da geniş bir aile olmanız hiç fark etmez, günün her anında evin en çok vakit geçirilen yerlerinden biridir mutfak. Günün büyük bir bölümünün geçirildiği mutfakta yapılacak dekorasyon fikirleri için akıllara birçok soru işareti gelir, özellikle mutfak halısı seçimi annelerin en çok üzerinde durduğu konulardan biridir.

Püf noktalar

Mutfak için seçilen halının, çok fazla tüylü bir yapıya sahip olmaması ve de tüy döken bir özelliği bulunmaması, mutfağınızda gerçekleştireceğiniz işlerde sizlere kolaylık sağlar.

Seçimi yapılan halının, üzerine damlayan su damlacıklarını hızlı bir şekilde kurutabilecek özelliğe sahip olması leke oluşumunu önler. Ayrıca mutfak için seçilen halı, mutfak kazaları göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Üzerine dökülebilecek yiyeceklerin lekelerini silerek çıkarabilme imkanı sunmalıdır. Özellikle yolluk tarzı halı seçimi mutfak için ideal bir tercih olacaktır çünkü bu tür halılar diğer halılara oranla daha kolay yıkanmasıdır.

Renk seçimi

En önemli kriterlerden biri de renk seçimidir. Seçimi yapılan halı, yağlı ve rengini halıya verecek yiyeceklere maruz kalan bir ortamda kullanıldığı için daha çok koyu renk ya da lekeleri az gösteren cinste halılar tercih edebilirsiniz. Tercih edilecek halı, mutfak zemininde kaybolmayacak bir tonda seçilmelidir.

Mutfakta bulunan diğer eşyalar ve mutfak zeminine uyum içerisinde bulunan, iç karartmayan ancak lekeleri göz önüne çıkarmayan koyulukta bir halı tercih edebilirsiniz.

Mutfakta uyum

Mutfakta bir uyum sağlayabilmek için mutfak dolapları, perdeler ve halı bir uyum içerisinde olmalıdır. Uyumu yakalayabilmek de tonlar arasında sıcak geçişler tercih edilerek sağlanır. Beyaz mutfak dolaplarına sahip bir mutfak için alınan açık kahve tonlarında halı ve kahvenin en açık tonlarında bir perde seçimi ile harika bir uyum sağlanabilir.

Kahverengi mutfak dolaplarına sahip bir mutfak için ise mutfak halısı olarak bej rengi seçilebilir ve yine mutfak perdesi seçimi açık kahve tonlarında yapılabilir. Bu uyum sağlanırken bir de seçimi yapılacak halının ağır kokuları içerisinde tutmayacak bir yapıya sahip olmasını da göz önünde tutmakta yarar vardır.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Mutfak Halısı Neye Göre Seçilmeli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement