Müzik Otoritelerinden Tambi'ye Övgü: Geleceğin Rahmaninov'u - Son Dakika
Güncel

Müzik Otoritelerinden Tambi'ye Övgü: Geleceğin Rahmaninov'u

Müzik Otoritelerinden Tambi\'ye Övgü: Geleceğin Rahmaninov\'u

Suriye'deki iç savaştan kaçıp geldiği Bursa'da 'Müzik dehası' olduğu ortaya çıkınca Türk vatandaşlığına alınan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, hayallerini süsleyen ABD'nin New York kentindeki Carnegie Hall'de konserinin ardından ABD'deki müzik otoritelerinin de dikkatini çekti.

06.02.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki iç savaştan kaçıp geldiği Bursa'da 'Müzik dehası' olduğu ortaya çıkınca Türk vatandaşlığına alınan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, hayallerini süsleyen ABD'nin New York kentindeki Carnegie Hall'de konserinin ardından ABD'deki müzik otoritelerinin de dikkatini çekti. Televizyon kanallarının haber yaptığı Tambi için 'geleceğin Rahmaninov'u' benzetmesi yapıldı. Yarın Türkiye'ye dönecek olan Tambi'nin yeni hedefinin, 27 Mart'ta Almanya'da yapılacak yarışma olduğu bildirildi.

Suriye'deki savaş nedeniyle 2 yıl önce 4 kişilik ailesiyle birlikte kaçan Tambi Cimuk, Bursa'ya geldi. Kafkas gecelerinde akordeon çalan Tambi'nin müzik dehası olduğu, piyano eğitim almak için başvurduğu Bursa'daki müzik merkezinde ortaya çıktı. Bir yıllık eğitimin ardından video görüntüsü göndererek katıldığı Rusya'daki yarışmada birincilik elde eden Tambi'yi dinleyen New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya, onu 'inanılmaz bir yetenek' olarak tanımladı. Poddubnaya, Tambi'yi New York Konservatuarı'na almak istediğini ancak, uluslararası derecelere sahip olması gerektiğini söyledi. Poddubnaya'nın önerisi doğrultusunda uluslararası yarışmalara hazırlanan Tambi, bu kez pasaport sorunuyla karşı karşıya kaldı. Ancak bu sorun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle çözüldü ve Bakanlar Kurulu kararıyla Tambi, Türk vatandaşlığına alındı. Gece açılan nüfus ve emniyet müdürlüğünden pasaportunu alan Tambi, Rusya'nın St Petersburg kentindeki yarışmaya katıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA KONSER VERDİ

Bu yarışmada 5'incilik elde eden Tambi, Türkiye'ye döndükten sonra Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas onuruna verdiği yemekte de konser verdi. Hem Erdoğan hem de Mahmut Abbas'tan övgüler alan Tambi, 2 Şubat'ta kayıtla katıldığı New Jersey'deki yarışmada aldığı birincilik üzerine New York kentindeki dünyanın en önemli salonlarından biri olan Carnegie Hall konser verdi. Tambi, Carnegie Hall'deki konser öncesi New Jersey'de elde ettiği birinciliğin sertifikasını aldı.

TELEVİZYON KANALLARI HABER YAPTI

Tambi'nin New York Carnegie Hall de verdiği konser ABD'deki müzik otoritelerinden de tam not aldı. Aljazeera Amerika, CBC News gibi birçok TV kanalında ilk sıralarsa haber olan Cimuk için yorumcuların değerlendirmesi ise 'geleceğin Sergei Rahmaninov'u oldu. Rusya'da doğan bir Türk olan Rahmaninov, Bolşevik devriminden sonra ABD'ye yerleşti. 20'nci yüzyılın en büyük piyanist ve bestecisi olarak nitelendiriliyor.

Tambi'nin Direktörü Rüstem Avcı, ABD basınının bu tür hikayeleri çok sevdiğini belirterek şöyle dedi:

"Ama siz başarılarınızla bu hikayeyi taçlandıramazsanız, yüzünüze bakılmaz. Dolayısıyla biz basının ilgisinden çok, müzik çevrelerinin ne dediğiyle ilgileniyoruz. Savaştan çıkıp gelen ve yeteneği ortaya çıkan çocuğu herkes sever, ama o çocuğun sevilmekten öte yaşamsal ve fiziki ihtiyaçları olduğunu görmek ve destek olmak gerek." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müzik Otoritelerinden Tambi'ye Övgü: Geleceğin Rahmaninov'u - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement