Narlıdere'de Neşet Ertaş Heykeli Açıldı - Son Dakika
Güncel

Narlıdere'de Neşet Ertaş Heykeli Açıldı

Narlıdere\'de Neşet Ertaş Heykeli Açıldı

İzmir'de geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ünlü bozlak ustası Neşet Ertaş'ın heykeli Narlıdere'de adını taşıyan parkta törenle açıldı.

29.06.2013 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ünlü bozlak ustası Neşet Ertaş'ın heykeli Narlıdere'de adını taşıyan parkta törenle açıldı.

Narlıdere Çatalkaya mahallesinde gerçekleştirilen açılışa Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sırrı Aydoğan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Celal Yıldız, CHP Narlıdere ilçe Başkanı Asker Güneş, Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, İzmir Kırşehirliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Çanakçı, Neşet Ertaş'ın son günlerine kadar yardımcılığını yapan Gülsüm Sarıkaya, Neşet Ertaş heykelini yapan heykeltıraş Ozan Ünal ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "25 Eylül 2012'de kaybettiğimiz Anadolu'nun ve ezilenlerin sesi büyük usta Neşet Ertaş'ı buradan bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum. Bozkırın Tezenesi yeri doldurulamaz Ozanımız Neşet Ertaş'ı bu park ve heykel ile yaşatmak bize büyük mutluluk veriyor. Gönül adamı, gönüllerin adamı Neşet Ertaş sadece gönüllerde değil bu parkta, heykelde ve parka gelenler ile birlikte yaşamaya devam edecek" dedi.

İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da, "Kırşehirlilerin tüm Türkiye'ye armağanı Neşet Ertaş adına park açılması ve onun yaşatılması çok önemli. Tüm yaşadıklarına rağmen kalbinde insan sevgisi büyüten ve çevresiyle, eserleriyle bunu paylaşan büyük ozan Neşet Ertaş adının bu parkta yaşatılmaya devam edilmesi çok önemli emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

İzmir Kırşehirliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Çanakçı "Hemşerimiz Neşet Ertaş adının yaşatılması için hazırlanan bu park ve heykel bizi çok memnun etti" dedi. Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel de "Neşet Ertaş deyince barış akla gelir, huzur akla gelir, kardeşlik akla gelir ve sabır akla gelir. Tam bu nokta da barış, huzur ve kardeşlik için dünyanın daha çok Neşet Ertaş gibi büyük insanlara ihtiyacı var" dedi.

10 yılı aşkın bir süredir Neşet Ertaş'ın yardımcılığını yapan ve kızı gibi sevdiği Gülsüm Sarıkaya açılış öncesi düzenlenen törende büyük usta ile yaşadığı anılarını anlattı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, "Parklar, alanlar ve meydanlar insanlar için çok önemli yerlerdir. Sadece aramızdan ayrılanların anısını canlı tutmak için değil, yaşayanların toplanıp bir araya geleceği haksızlıkları düzeltmek için mücadele edecekleri, protestolarını yapmak için toplanacakları yerlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından konuklara Neşet Ertaş türküleri ziyafeti sunan Adem Aslandoğan ve heykeltıraş Ozan Ünal'a plaket verildi. Heykeltıraş Ozan Ünal, 2 aylık bir çalışma sonucu hazırladığı 2 metre yüksekliğindeki heykel, Ertaş'ı elinin göğsüne koyarak verdiği selamlama hareketi ve bağlamasına iki güvercin koymuş halde figüre etti. Heykeltıraş Ozan Ünal heykelde aşkı anlatmadan Neşet Ertaş'ı anlatmanın mümkün olamayacağını söyleyerek, "Ertaş'ın el selamı ile gönlündeki aşkı kuşlar ile dilindeki aşkı anlatmaya çalıştık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Narlıdere'de Neşet Ertaş Heykeli Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement