Nevşehir'de Kurra Hafızlar İcazetlerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Kurra Hafızlar İcazetlerini Aldı

Nevşehir\'de Kurra Hafızlar İcazetlerini Aldı

Nevşehir Merkez Mehmet Aşık Kutlu Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Fatih Aydın’ın yetiştirdiği 16 Hafız, “Aşere, Takrib ve Tayyibe” ilminden icazet aldı.

20.06.2015 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Merkez Mehmet Aşık Kutlu Kur'an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Fatih Aydın'ın yetiştirdiği 16 Hafız, "Aşere, Takrib ve Tayyibe" ilminden icazet aldı.

Düzenlenen İcazet Merasimi programına AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, MHP Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, A. Celalettin Altunkaya, Yaşar Bolat, İlçe Müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii'nde düzenlenen program, Türkiye'nin seçkin Kurra Hafızlarının Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle başlandı. Daha sonra gerçekleştirilen icazet merasimi ise Reis'ül Kurra İbrahim Tanrıkulu'nun başkanlığında icra edildi.

Burada konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk; "Nevşehir ilinde böyle nitelikli bir Kur'an, Aşere-Takrip-Tayyibe kursumuzun olması ve 16 meslektaşımızın başarıyla icazetlerini alması bizim için bir iftihar vesilesi olacaktır. Merasimimize Şeyhul-Kurra İbrahim Tanrıkulu, Yaşar Çuhadar ve Fatih Okumuş Hocalarımın ve seçkin 14 Kurra Hafızın iştirakleri de bizi oldukça memnun etmiştir. Okunanların anlaşılması, anlaşılanların yaşanması, yaşananların yaşatılması dilek ve temennisiyle, başta milletvekillerimiz ve İl Müftülerimiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Öztürk'ün ardından icazet alan öğrenciler hatim tertibi olarak bilinen İhlas, Felak, Nas, Fatiha ve Bakara'nın ilk 5 ayetini, aşere takrip üzerine son ders olarak okudular. Öğrencilerin hocası Kurra Hafız Fatih Aydın, Peygamber Efendimiz (SAV) den günümüze kadar gelen kıraat silsilesini dinleyicilere okudu.

İcazetnameler ve hediyelerin takdiminin ardından icazet merasimi, toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Kurra Hafızlar İcazetlerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement