New York, "Kemanın Genç Divası" Burcu Göker’e Evsahipliği Yapıyor - Son Dakika
Güncel

New York, "Kemanın Genç Divası" Burcu Göker’e Evsahipliği Yapıyor

New York, "Kemanın Genç Divası" Burcu Göker’e Evsahipliği Yapıyor

Göker, 2 Mayıs'ta bu yıl 120'nci yaşını kutlayan New York'un efsanevi konser salonu Carnegie Hall'de konser verecek.

18.04.2011 11:20

Florida State Üniversitesi tarafından, Eylül ayında Amerika'da düzenlenen yarışmada Türk keman sanatçısı Burcu Göker, Amerikalı piyanist Eric Jenkins ile birlikte, New York'da bulunan dünyanın en prestijli konser salonu Carnegie Hall'de üniversiteyi temsilen konser vermek için seçildi. Carnegie Hall 120'nci doğumgününü kutlayan Carnegie Hall'de 2 Mayıs'ta gerçekleşecek konserde Göker ve Jenkins, dünyaca ünlü bestecilerden keman ve piyano için bestelenmiş bir repertuar sunacak. İkili, konserde Ahmet Adnan Saygun'un eserlerine de yer vererek, Türk ve Amerikalı müzikseverleri Türk besteleriyle büyüleyecek.

Açıldığı günden bu yana aralarında Tchaikovski, Hofmann, Mahler, Rachmaninoff, Toscanini gibi dünyaca ünlü bestecilerin yanısıra Maria Callas, Enrico Caruso gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı salonda Göker ve Jenkins, romantik dönem eserlerden örnekler seslendirecek.

Eleştirmenlerce "Kemanın Genç Divası" olarak nitelendirilen Göker, bir Türk sanatçı olarak klasik müzik dünyasında üstün başarılar elde etmenin gururunu daha fazla yaşadığını ifade ediyor. Göker'e göre sanatındaki başarının sırrı, disiplinli çalışma, titiz araştırma olduğu kadar, doğup büyüdüğü ve her yıl ziyaret ederek duygularını beslediği Türkiye coğrafyası. Bu konserin hemen ardından Türkiye'ye gelecek olan ikili, 9 Mayıs 2011 tarihinden itibaren altı kenti kapsayan geniş bir turneyle Türkiye'deki klasik müzik tutkunları ile buluşacak.

Burcu Göker, halen Florida State Üniversitesi'nde oda müziği ve keman dersleri veriyor. Ayrıca üniversitenin yaylı çalgılar dörtlüsü olan "Eppes String Quartet"de ve Tallahassee Senfoni Orkestrası'nda 1. kemancı olarak konserler veriyor.

Piyanist Eric Jenkins de, 2003 yılından bu yana Burcu Göker ile beraber Amerika'da, Kanada'da ve Türkiye'de keman-piyano ikilisi olarak oda müziği konserlerine devam ediyor. İkili, University of Calgary'nin düzenlemiş olduğu, Grammy ödülleri kazanan Pacifica Quartet ve Emerson Quartet ile ayrı ayrı 'Master Class' çalışmalarına katılıp, büyük beğeni ve takdir topladı. İkili, Temmuz 2008'de Fransa konserlerindeki performansları La Provence ve La Tribune gazeteleri müzik eleştirmenleri tarafından övgüyle değerlendirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel New York, 'Kemanın Genç Divası' Burcu Göker’e Evsahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement