Nihat Genç, Kent Kültüre Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

Nihat Genç, Kent Kültüre Konuk Oldu

Nihat Genç, Kent Kültüre Konuk Oldu

Tepebaşı Belediyesinin Şair Haydar Ergülen'in yönetiminde sürdürdüğü Kent Kültür Söyleşilerinin bu ay ki konuğu Gazeteci-Yazar Nihat Genç oldu.

16.11.2015 13:04  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi'nin Şair Haydar Ergülen'in yönetiminde sürdürdüğü Kent Kültür Söyleşileri'nin bu ay ki konuğu Gazeteci-Yazar Nihat Genç oldu.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Salonu'nda gerçekleşen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Başkan Ataç, "Tatsız bir döneme girdik. Burada daha güzel şeyler söylemek isterdim ama umudumuzu kaybetmeyeceğiz ve mücadeleye devam edeceğiz. Dileğim iyi şeyler olsun. 2019'da dileğim Eskişehir adına Türkiye adına iyi şeyler olsun" dedi.

Konuşmasına konuk olarak gelen Nihat Genç hakkında konuşarak devam eden Ataç, "Nihat'ı özgeçmişine baktığımda bir 35 yıl sakin geçmiş ama 35 yıldan sonra çok hareketli bir yaşantısı olmuş. Yaptığı şeyler gerçekten güzel. Sıradanlığı sevmeyen ve her zaman hareketli olan bir yapısı var. Nihat Genç'in bugün burada güzel bir söyleşisi olacak ve ilgi ile izleyeceğiz. İyi ki bu programlar var ayda bir kez de olsa burada güzel zaman geçiriyoruz. Türkiye'nin olumsuzluklarını kısa sürede olsa burada unutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Edebiyatın hayattaki yerine dikkat çeken Gazeteci-Yazar Nihat Genç ise, "Ben hiçbir zaman lafımı esirgemem doğruya doğru yanlışa yanlış derim. Burada olmaktan onur duyuyorum. Karadeniz'de 600 kilometreyi katlettiler. 600 kilometrelik yol tarihin en güzel coğrafya parçasına buldozerler girdi ve bir Libya, Cezayir sahiline döndü. Ülkede çok şeyler oluyor ve bunlara tepki gösteremiyoruz. Hiçbir şey öğretilmemiş coğrafyada çok katliamlar oluyor ama toplumda bir duyarsızlık var düşmanımız o zihinleri boş bırakanlardır. O zihinlere işlem yapmasını öğretmeyenlerdir. Şiir dediğiniz şey ilkokul önünde satılan pamuk helva değildir, macun değildir. Siyasi, sosyal, insani birçok şeyi öğrenebilmemiz için edebiyat şarttır. En soylu en değerli şey edebiyattır" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nihat Genç, Kent Kültüre Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement