Niksar'a Dönen Komandolar Çiçeklerle Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Niksar'a Dönen Komandolar Çiçeklerle Karşılandı

TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde konuşlu Köklüce Jandarma Komando Taburu, 3 ay boyunca görev yaptığı Ağrı'dan ilçeye dönüşte davul- zurna ve çiçeklerle karşılandı.

16.06.2017 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde konuşlu Köklüce Jandarma Komando Taburu, 3 ay boyunca görev yaptığı Ağrı'dan ilçeye dönüşte davul- zurna ve çiçeklerle karşılandı.

Geçici görevle 3 aydır Ağrı'da görev yapan Köklüce Jandarma Komando Taburu'nun ilçeye dönüşü nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Tokat İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Erdinç İnel, ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı. Görevden dönen Köklüce Jandarma Komando Taburu, sevgi gösterileri ve alkışlarla karşılandı. Ayrıca evli ve nişanlı olan komandolar eşleri ve nişanlıları tarafından karşılandı. Karşılanmada duygulu anlar yaşandı. İlçe protokolü komandolara çiçek takdim etti. Ardından Tabur Komutanı Yarbay Haydar İrban, askerlere komando yemini ettirdi. Törende konuşan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Bedr'in aslanları, Mehmetçiklerimiz memleketinize, yuvanıza hoş geldiniz. Allah sizlerden razı olsun. Biz 3 ay önce sizleri buradan uğurlamıştık. Dualarla uğramıştık, bugün de sizleri dualarla karşıladık. Rabbim bu memleket üzerinde oyun oynayanlara fırsat vermesin" diye konuştu.

ŞEHİT DOĞAN'IN AKRABALARI DA TÖRENE KATILDI

Karşılama törenine, 25 Mayıs 2017 tarihinde Ağrı- Van sınırında Tendürek Dağı'nda çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Abuzer Doğan'ın Niksar'da oturan kayınpederi İlyas Yılmaz ve kayınvalidesi Ayşe Yılmaz da katıldı. Şehit Doğan'ın silah arkadaşları İlyas ve Ayşe çiftinin elini öperek başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit Doğan'ın kayınpederi İlyas Yılmaz, "Askerler döndüğü için çok mutluyum. Sadece yavrum Abuzer gelemediği için çok üzgünüm. Ama vatan sağ olsun. Geri kalan çocuklarımız sağ sağlam geldi. Bugün arkadaşlarını karşılamayı istedim. O gelmese de onlar ile gurur duyuyorum. Çünkü onlar da benim evladım" dedi. Törende komandolar için kurban kesildi, dualar edildi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niksar'a Dönen Komandolar Çiçeklerle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement