Niksar'da "Gaziler Günü" Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Niksar'da "Gaziler Günü" Törenle Kutlandı

Niksar\'da "Gaziler Günü" Törenle Kutlandı

"19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla Tokat'ın Niksar ilçesinde tören düzenlendi.

19.09.2013 14:27

"19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla Tokat'ın Niksar ilçesinde tören düzenlendi.

Kutlama programı Niksar Hükümet Konağı önünde ilçe protokolü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törende konuşan Niksar Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Abdullah Lüleci, gazilik unvanının Türk kahramanlığının, vatanseverliğinin ve fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu belirtti.

Gazilerin de bu destanı yazan kahramanlar olduğunu ifade eden Lüleci, şunları kaydetti: "Bugün gazilerimizle birlikte olmanın haklı gururu ve onuruyla kurtuluş günlerinin heyecanı ve coşkusuyla bu büyük mutluluğu yaşıyor ayrıca en büyük gazimizin tarihi gururunu tekrar yaşatmış oluyoruz. İlk büyük millet meclisimizce batılı devletlerin istila hareketlerine Sakarya Zaferi ile son veren Kurtuluş Savaşımızın kahraman lideri Ulu Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 92 yıl önce bugün, mareşallik rütbesi ve gazilik ünvanı tevcih edilmiştir. İçinde hatıra ve tarih yüklü "19 Eylül Gaziler günümüz milletimizin istiklali ve tarihi ile özdeşlemiş olan kahraman gazilerimize kutlu olsun" dedi.

Hükümet konağı önünde düzenlenen törende İhsan Karatay Ortaokulu Öğrencisi Hazal Korucu tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirin okunmasının ardından Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakan Kuşçu, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tebrikleri kabul etti. Kaymakam Yolcu ve beraberindekiler bir süre burada gazilerle ve aileleriyle sohbet etti.

Törene Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakan Kuşçu, Belediye Başkanı Duran Yadigar, Niksar Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Abdullah Lüleci, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, daire müdürleri, sivil ve askeri erkan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da 'Gaziler Günü' Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement