Öğretmene Okul Önünde Dayak İddiası - Son Dakika
Güncel

Öğretmene Okul Önünde Dayak İddiası

Öğretmene Okul Önünde Dayak İddiası

Gaziantep'te, Gazikent Mahallesi'ndeki bir ilkokulda görevli öğretmen, iddiaya göre aynı okulda görevli bir kadın öğretmene hakaret eden öğrenci velisi olduğunu söyleyen kişiyi engellemeye çalışırken dayak yedi.

27.09.2013 15:21

Gaziantep'te, Gazikent Mahallesi'ndeki bir ilkokulda görevli öğretmen, iddiaya göre aynı okulda görevli bir kadın öğretmene hakaret eden öğrenci velisi olduğunu söyleyen kişiyi engellemeye çalışırken dayak yedi.

Olay, dün akşam saatlerinde Gazikent Mahallesi'nde bulunan Solmaz Güzel İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, okul çıkışında öğretmenlik yaptığı okulun ana sınıfında eğitim gören çocuğunu da alarak eve gitmek isteyen 42 yaşındaki Zeynep Alan'ın önünü okuldaki bir öğrencinin velisi olduğunu söyleyen, ismi öğrenilemeyen bir kişi kesti. 'Benim çocuğuma neden kitap vermiyorsunuz' diyerek Alan'a hakaret etmeye başladı. Bu sırada aynı okulda görevli 45 yaşındaki Nusret Birsen olayı görerek arkadaşına hakaret eden kişiyi engellemek istedi. Birsen ile öğrenci velisi olduğunu iddia eden kişi arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Birsen yüzüne ve vücuduna aldığı yumruklarla Alan ise kavgayı ayırmaya çalışırken yüzüne aldığı yumrukla yaralandı. Olayın ardından iki öğretmen, hastaneye giderek rapor aldıktan sonra polise başvurdu.

'SORUMLUSU HÜKÜMET'

Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen'in de aralarında bulunduğu sendikalara bağlı öğretmenler, bugün Solmaz Güzel İlkokulu'nun önüne gelerek yaşanan şiddet olayını protesto edip, basın açıklaması yaptı. Okulda bulunan öğrenciler de öğretmenlerine destek olmak için okul defterlerinden yaptıkları dövizleri açarak, atılan sloganlara eşlik etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, hükümetin öğretmenleri hedef gösterdiğini iddia etti. Koç, "AKP, yeni eğitim sisteminde yaşanan sorunların sorumluları olarak biz öğretmenleri göstermiş ve biraz özveri isteyerek bizi halkın karşısında hedef haline getirmiştir. Yetersiz dersliklerin, bahçesiz okulların, öğretmensiz sınıfların, çok sayıda derslerin, okul öncesi okula gitmesi gereken çocukların okuma yazmaya geçip geçmeyeceği konusundaki muammanın sorumlusu olarak bizleri göstermektedir. Öğretmenler hedef tahtası olmuş, şiddete maruz kalmaları münferit sayılmıştır. MEB gerekli tedbirleri almak ve okulda şiddeti bir eğitim sorunu olarak görmek yerine, sorunu her zamanki gibi güvenlik zafiyeti olarak görmektedir" diye konuştu.

'KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM'

Yaşadığı olayı anlatan öğretmen Zeynep Alan, tanımadığı bir kişinin okul önünde öğrencilerin ve 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde kendisine silah çektiğini söyledi. Alan, önüne çıkan kişinin kim olduğunu bilmediğini belirtti. Alan, "13 yıllık öğretmenim ilk kez böyle bir olay yaşadım. Öğrenci velisi olduğunu söyleyerek yanıma geldi. 'Sen benim çocuğuma neden kitap vermiyorsun' dedi. Bende kitabı biz değil müdüriyet veriyor dedim. Sonra bana hakaret etmeye başladı. Bu sırada olayı görerek araya germek isteyen öğretmen arkadaşım Nusret Birsen'i yumrukladı. Bu da yetmezmiş gibi otomobiline giderek silahını getirdi bütün öğrencilerin gözü önünde silahı bize doğrultup tehdit etti. Çok korktum. Savcılığa şikayette bulundum. Bu kişinin benim sınıfımda okuyan bir öğrencinin velisi olmadığını öğrendim. Tanımadığımız bir kişi" dedi.

'SİLAHLA TEHDİT ETTİ'

Yüzünde morluklar oluşan Nusret Birsen ise arkadaşına hakaret eden kişiyi uyarmak için araya girdiğini söyledi. Birsen, "Bir kadına hakaret etmen çok ayıp bir şey dedi. Okul önünden uzaklaşmasını istedim. Bu sırada bana hakaret edip yumruklamaya başladı. Elinden kurtulduğum sırada arabasına giderek silah alıp geldi. Silahı bize doğrulttu. Ateş edecek zannettim. Sonra polisi görünce otomobiline binerek olay yerinden kaçtı. Adil rapor alarak suç duyurusunda bulundum. Bu kişinin yakalanmasını istiyorum" diye konuştu. Polis, öğretmenleri döverek kaçan kişinin kimliğini tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmene Okul Önünde Dayak İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement