Öldürülerek derin dondurucuda saklanan Lina Nazlı bebeğin davası başladı - Sanıklar birbirlerini suçladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Öldürülerek derin dondurucuda saklanan Lina Nazlı bebeğin davası başladı - Sanıklar birbirlerini suçladı

Öldürülerek derin dondurucuda saklanan Lina Nazlı bebeğin davası başladı - Sanıklar birbirlerini suçladı
19.09.2023 23:13  Güncelleme: 23:27

Gaziantep'te darp edilerek öldürülen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın katil zanlıları duruşma salonuna gelmeyi reddedip SEGBİS ile hakim karşısına çıktı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 7 Kasım'a erteledi.

Öldürüldükten sonra cesedi derin dondurucuda saklanan Nazlı bebeğin cinayet sanıkları SEGBİS ile katılmalarının devamını istedi

Öldürülerek derin dondurucuda saklanan Lina Nazlı bebeğin davası başladı

-Sanıklar birbirlerini suçladı

GAZİANTEP - Gaziantep'te darp edilerek öldürüldüğü tespit edilen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın katil zanlıları duruşma salonuna gelmeyi reddedip SEGBİS ile hakim karşısına çıktı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 7 Kasım'a erteledi.

Bir televizyon programına Gaziantep'ten katılan Melissa İlhan, kayıp 2 çocuğu için yardım istedi. Ailenin verdiği bilgiler üzerine harekete geçen Gaziantep polisi bir iş yerinde yaptığı aramada kaybolan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın cesedini derin dondurucuda buldu.

Olaya ilişkin ilişkin 2 tutuklu sanığın yargılandığı davada ikinci duruşma bugün Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz, duruşma salonuna gelmeyi reddedip SEGBİS ile katıldı. Duruşma salonunda, baba Abdurrahman Erbay, babaanne Sevim Erbay, hala Gamze Doğan, UCİM (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği), Gaziantep Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı, anne Melissa İlhan'ın avukatı Av Mustafa Murat Gül, Sanık Mehmet Aksu'nun avukatı avukat Sümeyye Yılmaz ve Av. Ali Salman, sanık Muhabbet Toz'un avukatı Av. Yakup Koca ve diğer yakınları yer aldı.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 7 Kasım tarihine erteledi.

Baba Abdurrahman Erbay, "Şikayetim devam ediyor" dedi.

"Sanıkların mahkemeye getirilmesini istiyoruz"

UCİM Avukatı Ayça Kara Sığırcı, "Doğrudan soru sorma hakkımızı kullanmak adına sanıkların mahkemeye getirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Melissa babayı aramak yerine beni aramıştır, bende kendisine yardımcı oldum"

Sanık Mehmet Aksu, "Melissa hastanede benim çocuğu zorla çıkardığımı söylemiştir. Ben kesinlikle öyle bir eylemde bulunmadım. Hatta ben bir arkadaş vasıtasıyla Osman Ş.O isimli bir kişiden randevu aldım eğer bu kişi tanık olarak dinlenebilir. Hatta Osman ile aramızdaki konuşma şuydu, Osman bu çocuktan darp izleri olduğunu söyledi. Ayrıca Osman bana Melissa'nın çocuğu başka kimseye vermek istemediğini söyledi. Babasını aramak istediklerinde izin vermediğini bana anlattı. Melisa polislerin önünde 25 Aralık Devlet Hastanesinde tehdit ettiğimi söyledi bu beyanı yalandır. Çocuğu 25 Aralık Devlet Hastanesinden Nizip'e sevk ettiklerinde Melissa babayı aramak yerine beni aramıştır bende kendisine yardımcı oldum. Abdurrahman Erbay, boşandıktan sonra hiç bir şekilde çocuklarını sormamıştır. Hakkımızda şikayetçi de olmuyor ancak sonrasında beyanında Melissa kendisinin tiktok hesabından ulaştığını söylüyor. Melissa zorla tutulduğunu söylüyor ancak polisler geldiğinde bu konuda tutanak tutulmadığını söylüyor. Bu durumda beyanın doğru olmadığı nettir. Zorla tuttuğumu söyleyen kişi nasıl kendi isteğiyle bir televizyon programına çıkıyor. Teslim olmadan 2 gün önce Muhabbet Toz ile konuştum teslim olması için ikna ettim. Yanına gittiğim avukatında tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum, beratimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mehmet Aksu'nun teslim olmak yerine bütün suçlamaları üzerine alması gerektiğini belirten Sanık Muhabbet Toz, "Mehmet bana o gün teslim olalım demedi bütün suçlamaları üzerime almamı söyledi. Bu yöndeki beyanları doğru değildir" şeklinde konuştu.

"Suç vasfının değişme ihmali vardır"

Sanık Mehmet Aksu'nun avukatı Mustafa Murat Gül, "Müvekkil yönünde suç vasfının değişme ihmali vardır. Müvekkilin savunmasında bahsettiği Osman Ş. Gaziantep Üniversite Araştırma Hastanesinde hasta bakıcı olarak çalışmaktadır. Suç vasfının değişme ihtimaline binaen müvekkilin tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Öldürülerek derin dondurucuda saklanan Lina Nazlı bebeğin davası başladı - Sanıklar birbirlerini suçladı - Son Dakika


Advertisement