Ölen CHP'li Vekilin Oğlu: Soma Babamı Çok Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Ölen CHP'li Vekilin Oğlu: Soma Babamı Çok Etkiledi

Vefat eden CHP'li Aslanoğlu'nun oğlu, "Soma babamı çok etkiledi. Meclis'in de tatil olmasıyla evde haberleri izliyormuş. Kalbi dayanmadı" dedi.

16.05.2014 18:04  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu, babasının Soma'daki maden faciasına çok üzüldüğünü ifade ederek, "Meclis'in de tatil olmasıyla evde en son o haberleri izliyormuş. Herkese yardım etmeye çalışırdı. Kalbi dayanmadı." dedi. 

Erdem Aslanoğlu, Avcılar sahilinde bir restoranda taziyeleri kabul etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Aslanoğlu, babasının dün akşam fenalaştığını ve hastaneye giderken yolda hayatını kaybettiğini anlattı. 

"SOMA, BABAMI ÇOK ETKİLEDİ"

Babasının insanlara yardım etmeyi çok sevdiğini dile getiren Aslanoğlu, şu bilgileri verdi:

"Yardım etme sevgisinden dolayı kalbini çok zorladı. Diyecek başka bir şey yok. İnsanı çok severdi. Soma, babamı çok etkiledi. O kadar insanın acısından çok etkilendi. Meclis'in de tatil olmasıyla evde en son o haberleri izliyormuş. Herkese yardım etmeye çalışırdı. Kalbi dayanmadı. Son dönemde hayatı hep projeydi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bazı şeyleri insanlara gösterebilmek için birçok eylem yaptı. İnsanların gözüne inen perdeleri kaldırmak için birçok şey gerçekleştirdi. Babama 'Niye böyle yapıyorsun?" diye soruyordum. O da 'Başka türlü basın bizimle ilgilenmiyor. Sesimizi ancak böyle duyurabiliyoruz' diyordu."

"TEK KELİMEYLE İYİ VE GÜZEL BİR İNSANDI"

Aslanoğlu ailesine CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Sekreter Gürsel Tekin, milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Umut Oran,  Kamer Genç ve Süleyman Çelebi, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu taziye ziyaretinde bulundu.

Hamzaçebi, Mevlüt Aslanoğlu'nun yakın arkadaşı olduğunu belirterek, vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

"ÖLÜMÜ, ŞOK ETKİSİ YARATTI"

Aslanoğlu'nu "halk adamı ve örnek bir siyasetçi" olarak tanımlayan Hamzaçebi, şunları söyledi: 

"Ölümü, şok etkisi yarattı. Halkın ve vatandaşın içindeydi. Vatandaşın sorunlarını Meclis'e taşıma ve savunma konusunda gerçekten iyi bir örnekti. Hakikaten acımız çok büyük. Onu çok özleyeceğim. Allah rahmet eylesin. Zaman kavramı bilmeden çalışan bir arkadaştı. 'Bugün yorgunum bir yere gitmeyeyim' demez, vatandaşın derdini dinler ve hemen oraya koşardı. Çok hassas bir insandı. O hassasiyet, psikolojik ve fiziki yorgunluk da yaratıyor. Tek kelimeyle iyi ve güzel bir insandı." 

Genel Sekreter Gürsel Tekin, Mevlüt Aslanoğlu'nun insani duygularının çok yüksek olduğunu ifade ederek, "Hayırseverdi. Sadece siyaset yapmıyordu. Bu alanda çok aktif bir arkadaşımızdı. Ailesinin, dostlarının ve CHP ailesinin başı sağolsun" diye konuştu.

"BU GÜNLER ÇOK ACI GÜNLER"

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de duygularını şöyle dile getirdi:

"Mevlüt gerçekten kelimelerle anlatabilecek bir arkadaşımız değildi. Çalışkan, sevgi doluydu. Kalbi hem ülkesi hem sevdikleri hem de hizmet için atardı. Çok ani kaybettik. Bu günler çok acı günler. Her evde bir yangın yanıyor. Allah mekanını cennet etsin. O kadar iyi, dürüst, sevecen ve fedakar bir insandı ki, kaybı büyük bir boşluk. Ama yaptıkları ve verdiği sevgiyle hep yaşayacak bir arkadaşımız. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. İyiliklerin adı her zaman kalır ve hiç ölmez. Onun iyilikleri de hiç ölmeyecektir. Başımız sağolsun."

CENAZE TÖRENİ YARIN

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun cenazesinin, yarın Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Ölen CHP\'li Vekilin Oğlu: Soma Babamı Çok Etkiledi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ölen CHP'li Vekilin Oğlu: Soma Babamı Çok Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • VATANDAŞ: BABANA ALLAH RAHMET ETSİN.FAKAT BUNU BİLE SİYASETE ALET EDİYORSUN SENİN BEYNİN TAMAMEN YIKANMIŞ BİR HASTANEYE GİT TEDAVİ OL 22 17 Yanıtla
    ezo: bunlarda ayağını taşa taksa ak partinin işidir diyorlar Allah akıl versin kardeş zor bu insanlara laf anlatmak 0 0
  • BAHADIR: CHP Lİ OLACAK BİRDE ÜZERİNE ÜZÜLECEK HİÇ MANTIKLI GELMİYOR CHP DE KALP VARMI ? 14 21 Yanıtla
    ADANALI: ALLAH RAHMET EYLESIN SEHID VEKILIMIZE... 0 0
  • PES YANİ.: BUNU BİLE MALZEME YAPTILAR.YAZIK ADAMIN ECELİ GELMİŞ VEFAT ETMİŞ ALLAH RAHMET EYLESİN.AMA BUNU SOMA BAĞLAMALARI ENTERESAN.NERDEYSE BÜTÜN ÖLÜMLER BU HÜKÜMETTEN BİLİNECEKTİR.BU KADARINA PES 20 14 Yanıtla
  • atakan: Siz bu gibi acı olaylar üzerinden siyaset yapmaya devam edin...sizin chp gibi allah belanızı versin...şuan somada chpnin dışarıdan getirttiği köpekler iş başında...burayı karıstırmaya çalışan kiralık köpekler var...ama acılı soma halkı bunlara uymuyor...BAŞINIZ SAĞOLSUN SOMANIN DUYARLI HALKI... 19 14 Yanıtla
  • EZO: ARTIK ÖYLE BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ Kİ MİLLETİN AYAĞI TAŞA TAKILSA İKTİDARI SUÇLAR OLDU ZOR İŞ BÜTÜN ÖLÜMLERDE İKTİDAR SUÇLANIR OLDU HER ÖLÜM SİYASET MALZEMESİ OLDU 20 12 Yanıtla
  • VATANDAŞ: AZ ATTA CİVİCİVLER YESİN YALAN SÖYLEYEREK ŞOW YAPMA. 18 12 Yanıtla
  • VATANDAŞ: YALAN SÖYLEME BARİ NERDEYSE HERŞEYİ AKP DEN BİLECEKSİNİZ,ANNEMİN DIRDIRINDAN ÖLDÜ DESEN DAHA İNANDIRICI OLURDU 11 18 Yanıtla
  • KIRITIK: atmaaaaa recebbbbb din kardesiyiz yavvv millet evde cay icerken bileee demli olsa onu basbakan bileceklerrrr bu kadar aciz ve ucuz insanlarrrr 15 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement