Sivasspor Maçına Damga Vuran Galatasaraylı Onyekuru Kimdir? - Son Dakika
Spor

Sivasspor Maçına Damga Vuran Galatasaraylı Onyekuru Kimdir?

Sivasspor Maçına Damga Vuran Galatasaraylı Onyekuru Kimdir?

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu ilk devresinin kapanış maçında Sivasspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. 4-2 biten maçta yıldızlaşan Henry Onyekuru kimdir?

24.12.2018 13:47  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün akşam gerçekleşen Galatasaray- Sivasspor karşılaşmasında Galatasaray kendi evindeSivasspor'u 4-2 mağlup etti. Maçın sonucunu belirleyen gollerden birine imza atan Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru, maçın gözde futbolcularından biriydi. Peki Henry Onyekuru kimdir, kaç yaşındadır? İşte Nijeryalı futbolcu hakkında her şey...

GALİBİYET SKORUNU 2 GOLLE BELİRLEDİ

İlk sezonun son maçında dün akşam Galatasaray ve Sivasspor Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi. Sivasspor'u kendi evinde ağırlayan Galatasaray, 2-2 olan maç skorunu Nijeryalı futbolcu Onyekuru'nun 51 ve 69. dakikalarda attığı gollerle 4-2 olarak belirledi.

HENRY ONYEKURU KİMDİR?

Henry Onyekuru, 5 Haziran 1997'de Nijerya'da dünyaya geldi. Boyu 1.75 olan futbolcu sol kanat ve forvet alanlarında top koşturuyor.Sağ kanat ve santrafor alanlarında da yetenekli olan futbolcu, futbola 2015 yılında ASPIRE Senegal'de başladı. Buradan Belçika takımı AS Eupen takımına transfer olan Onyekuru, 19 maçta 5 gole imza attı.

Sivasspor Maçına Damga Vuran Galatasaraylı Onyekuru Kimdir?

41 MAÇTA 25 KEZ FİLELERİ HAVALANDIRDI

Sonraki sezonda 41 maçta 25 kere fileleri havalandıran futbolcu bu performansıyla İngiliz takımı Everton'un dikkatini çekti. 8 milyon Euro karşılığında Everton'a transfer olan Nijeryalı futbolcu, 1 sezon sonra Belçika takımı Anderlecht'e kiralandı.

BELÇİKA LİGİNİN EN GENÇ OYUNCUSU

Forma giydiği 28 maçta 10 golü bulunan Onyekuru, Belçika liginin en genç oyuncusu unvanına sahip oldu. Galatasaray'ın İngiliz takımı Everton'dan 1 yıllığına kiralanan futbolcu için takımı Everton' a 800 bin Euro, futbolcuya ise 1 milyon 200 bin Euro verileceği KAP'a bildirildi. 21 yaşındaki genç futbolcu 2022'ye kadar Everton'un kadrosunda yer alacak. Genç futbolcu aynı zamanda Nijerya milli takımında da görev alıyor.

Sivasspor Maçına Damga Vuran Galatasaraylı Onyekuru Kimdir?

Son Dakika Spor Sivasspor Maçına Damga Vuran Galatasaraylı Onyekuru Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement